Rămâi conectat

Curier Județean

Premieră pentru Alba. Ambulanţe S.M.U.R.D. de terapie intensivă pentru urgenţele medicale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O veste bună pentru locuitorii judeţului Alba, a venit de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea”, care ne-a informat că începând cu data de 28 iunie 2012, în dotarea ISU au intrat două ambulanţe S.M.U.R.D., de terapie intensivă – tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene.

Asta înseamnă că cei care vor necesita intervenţii medicale de urgenţă, vor putea fi îngrijiţi în ambulanţă, până să ajungă la o unitate spitalicească, în condiţii de terapie intensivă. Astfel, şansele de supravieţuire şi recuperare ulterioară cresc semnificativ, în multe dintre cazuri.

Potrivit Alinei Bălaş, purtătorului de cuvânt al I.S.U. Alba, pe raza judeţului, SMURD Alba va dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă având competenţe şi domenii de activitate foarte clar stabilite de legislaţia în vigoare.

Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care răspund echipajele SMURD sunt asigurate de către sistemul unic de urgenţă 112 şi dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulantă Judeţean Alba. Operaţionalizarea echipajului de terapie intensivă se va realiza în cooperare cu Unitatea de Primiri Urgenţe Alba, care va asigura medicii şi asistenţii necesari.

Pentru ca acest serviciu să devină realitate, ISU precizează că “în funcţie de identificarea fondurilor şi finalizarea demersurilor necesare, sperăm ca în una-două luni să asigurăm pentru cetăţenii judeţului un echipaj de terapie intensivă cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul pre spitalicesc.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea