Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Premieră: IȘJ Alba leagă dascălii de glie – susține Oana Badea (PNL)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Scolar Judetean Alba a reusit sa puna un intreg judet pe jar prin interpretarea regretabila a prevederilor legale. Litera si spiritul Legii Educatiei Nationale, a metodologiilor precum si corelarea acestora cu alte legi care reglementeaza domeniul muncii par a fi notiuni complet straine conducerii PSD a invatamantului preuniversitar din Alba.

Oana Badea02Adresa  6264/ 08.09. 2015, semnata si asumata de pesedista Marcela Daramus, a fost trimisa in toate unitatile de invatamant preuniversitar ale judetului cu scopul de a lamuri cadrul legal pentru organizarea programului “Scoala dupa scoala”.  Doar ca in  loc sa clarifice subiectul, adresa blocheaza pur si simplu desfasurarea programului amintit. Mai mult decat atat, documentul limiteaza drepturi fundamentale ale cadrelor didactice ignorand notiuni elementare de legislatie a muncii.

In premiera, adresa instaureaza obligativitatea desfasurarii a 8 ore de munca in cadrul scolii pentru dascalii din judet. Precizand ca “Programul Scoala dupa scoala” nu implica fluxuri financiare de natura salariala”, Marcela Daramus semnatara documentului, dovedeste necunoasterea prevederilor Codului Muncii in privinta dreptului la un program flexibil a oricarui angajat. In cazul programului “Scoala dupa scoala” flexibilizarea programului de munca tine de interesul educational al elevului si anume acela de a ramane la scoala sub indrumare specializata conform obiectivelor convenite de comun acord cu parintii.

In acest context, Comisia pentru Educatie a PNL Alba ii solicita inspectoarei generale Marcela Daramus, precizarea publica si de urgenta a urmatoarelor subiecte:

  1. Sunt obligate cadrele didactice din judetul Alba sa ramana la scoala timp de 8 ore indiferent de orarul pe care il au?
  2. Sunt condamnate cadrele didactice care se implica in programul ,,Scoala dupa Scoala „sa lucreze 8 ore la scoala si sa continue pregatirea pentru a doua zi, inca un numar de ore, acasa?
  3.  Care este intervalul orar recomandat pentru desfasurarea programului “ Scoala dupa Scoala”?
  4.  Cum intentioneaza sa asigure respectarea prevederilor art. 118 din Codul Muncii pentru cadrele didactice implicate in programul “Scoala dupa scoala”?

Pentru ca acest program vine in sprijinul copiilor si al parintilor  partenerii nostri in educatie, dar si pentru a nu lasa loc de interpretari, cerem conducerii ISJ Alba transmiterea unor precizari scrise si clare. Cerem solutiile concrete, privind organizarea programului ,,Scoala dupa Scoala „, nu trimiteri la articole de lege si ordine de ministru pe care se pare ca oricum nu le inteleg ,,nici in litera nici in spirit”. (V.N.)

Oana BADEA, Vicepreședinte al Biroului Politic Județean al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea