Prejudiciu de 2,5 milioane de lei din bugetul public, în timpul mandatului lui Mircea Hava: Unde s-au dus banii

Conform documentului respectiv, în acest interval, în care primar era liberalul Mircea Hava, actual europarlamentar, s-a descoperit un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei în bugetul municipalităţii.

În urma unei interpelări a deputatului PSD Ioan Dîrzu, Curtea de Conturi a comunicat la sfârşitul lunii mai constatările controalelor întreprinse în perioada 2013-2019 la Prima Alba Iulia.

ELIT

„În perioada 2013 — 2019, în urma misiunilor de audit financiar efectuate la UATM Alba Iulia, Camera de Conturi Alba a constatat prejudicii în sumă totală de 2.469.138 lei, dintre care:

– cheltuieli de personal majorate nejustificat prin acordarea unor drepturi salariale (spor dispozitiv, spor de conditii vătămătoare, g,radatii de merit) personalului institutiei, în afara cadrului legal, în sumă de 1.662.704 lei;

Mihail David - 2020

– cheltuieli bugetare majorate nejustificat sin valoare totală de 776.958 lei prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor situatii de lucrări supradimensionate continând lucrări care nu au fost realizate efectiv, avansuri acordate şi nerecuperate, preturi practicate în situatiile de lucrări peste nivelul celor din devizul ofertă adjudecat, nerecuperarea de la asociatiile de proprietari a contributiei în procent de 20% din valoarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinte;

– alte cheltuieli materiale majorate nejustificat în valoare totală de 29.476 lei reprezentând carburant achiziţionat şi utilizat fără documente legale de justificare a consumului, sprijin financiar acordat unităţilor de cult nejustificate legal, indemnizaţii acordate unor persoane cu handicap grav, decedate, precum şi acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor utilităţi aferente spaţiilor închiriate fără a fi recuperate de la chiriaşi.

Referitor la sumele constatate ca prejudicii în perioada menţionată, în valoare totală de 2.469.138 lei:

– s-au recuperat prejudicii în sumă de 442.245 lei;

– suma de 1.653.365 lei a intrat sub incidenţa legilor de exonerare la plată (Legea nr. 124/2014 şi Legea nr. 78/2018);

– pentru suma de 373.528 lei, UATM Alba Iulia a luat măsuri de recuperare a prejudiciilor de la executanţii lucrărilor de investiţii prin promovarea unor acţiuni aflate pe rolul instanţelor de judecată”, se arată în răspunsul Curţii de Conturi.

Recent, adevarul.ro relata că Primăria Alba Iulia a pierdut prima etrapă a unui proces în instanţa de contencios administrativ prin care a contestat concluziile unui raport al Camerei de Conturi din anul 2018, referitor la modul în care au fost cheltuite fondurile publice. Inspectorii Camerei de Conturi au descoperit faptul că Primăria Alba Iulia nu a putut justifica cu documente consumul a circa 380 de litri de carburant folosit pentru deplasările efectuate de autoturismul de serviciu al fostului primar Mircea Hava. Este vorba despre autoturismul Volkswagen Touareg cu numărul AB 10 WPA.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Studentul 12 iunie 2020 at 19:54

Bani de guma de mestecat. Controalele făcute tot de oamenii dânșilor,doar cine i a pus in funcții? S a demolat clădire istorică pentru a se construii bloc/blocuri.Caracatița este foarte mare. An electoral ,interese foarte mari,oameni corupți la Alba Iulia , păcat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...