Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Prefectul Gheorghe Feneșer: ”Bolnavii cronici de la Psihiatrie vor primi rețete compensate și de la medicii de familie”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Recent prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a avut o întâlnire cu medici psihiatri din Alba Iulia şi reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate, referitoare la modul de acordare a consultaţiilor în Ambulatoriul de specialitate a secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Prefectul Gheorghe Feneşer a prezentat situaţia sesizată de mai mulţi pacienţi, cu privire la eliberarea reţetelor bolnavilor cronici de la Spitalul de Psihiatrie Alba.

În prezent au acces săptămânal la reţete compensate ( gratuite) un număr limitat de 14 persoane, ceea este prea puţin, în contradicţie cu numărul  mare de pacienţi, fapt care duce la o nemulţumire generală şi  haos, deoarece  în aceste condiţii, oamenii rămân fără medicamente. Au fost situaţii când bolnavii au venit pentru eliberarea reţetelor de la ora 3 dimineaţa şi nu au obţinut prescripţii medicale decât 14 persoane” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

În urma discuţiilor purtate, având în vedere faptul, că numărul de consultaţii este limitat la 14, o consultaţie durând circa 30 minute, conform Contractului Cadru, iar cererea pacienţilor este foarte mare s-au identificat două soluţii pentru ieşirea din această criză:  pe baza scrisorii medicale a medicilor specialişti psihiatrii, medicii de familie să fie abilitaţi să prescrie tratamentul, indiferent de Protocolul de prescriere a medicamentului şi totodată, la cererea asiguratului, dacă acesta solicită în mod imperativ consult de specialitate psihiatric, inclusiv eliberarea unei reţete în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi decontate de casele de Asigurări de Sănătate, aceste servicii medicale se pot efectua, dacă asiguratul achită contravaloarea consultaţiei medicale” a concluzionat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea