Rămâi conectat

Cultură Educație

Prefectul Dan Coriolan Simedru s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Islamice Iran

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflat la Alba Iulia pentru prima dată, într-o vizită de lucru la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Excelenţa Sa, Bahador Amimian Jazi, ambsadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti, a avut o întâlnire cu Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba, la care ambasadorul a venit însoţit de Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Excelenţa Sa, ambsadorul Iranului la Bucureşti, a precizat că se află pentru prima dată la Alba Iulia, interesat fiind cu prioritate de oportunităţile de studiu pe care le oferă „Universitatea 1 Decembrie 1918”. De asemenea, ambasadorul şi-a manifestat interesul pentru judeţul Alba, în sensul creării unui parteneriat economic şi cultural între Alba şi Regiunea Hamadan din Iran, care să funcţioneze la fel ca cele în care sunt implicate judeţele Sibiu şi Braşov, acestea având deja încheiate înfrăţiri cu alte două regiuni iraniene.

Regiunea Hamadan este una dintre cele mai vechi din lume şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 19.500 km2, numărul locuitorilor, în majoritatea lor persani, fiind de circa 1.700.000. Pe lângă istoria îndelungată, Hamadan are potenţial din punct de vedere economic, peste 1100 de ramuri industriale fiind active în provincia iraniană, iar producţia de petrol şi agricultura sunt, la rândul lor, bine dezvoltate.

Prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, i-a mulţumit ambsadorului Republicii Iran pentru propunerea de parteneriat cu judeţul Alba, pe care i l-a prezentat Excelenţei Sale, punând accentul pe principalele momente ale evoluţiei sale istorice, importanţa în istoria României, făcând totodată referire la potenţialul economic, turistic şi la oferta culturală a Alba Iuliei şi a judeţului Alba.

Întâlnirea a fost una informală, Excelenţa Sa, ambasadorul Iranului la Bucureşti, fiind interesat de Universitatea „1 Decembrie 1918” şi potenţialul acesteia din punctul de vedere al perfecţionării universitare şi post-universitare. Universitatea noastră are profesori foarte buni şi, deşi e relativ nouă, e deja recunoscută, în Europa şi nu numai, dovadă că ambasadorul Iranului este interesat de această instituţie de învăţământ. Cum Excelenţa Sa se află pentru prima dată în Alba, mi-a făcut o deosebită plăcere să îi prezint cele mai importante repere istorice, culturale, economice şi demografice ale judeţului nostru”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea