Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Precizări importante de la șeful Casei de Pensii: ”Recalcularea pensiilor românilor nu va fi făcută în etape”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Precizări importante de la șeful Casei de Pensii: ”Recalcularea pensiilor românilor nu va fi făcută în etape”

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, aduce clarificări cu privire la recalcularea pensiilor românilor, după avertismentul FMI cu privire la o posibilă majorare în etape a acestora. Contrar informațiilor apărute, Baciu afirmă că nu există etape intermediare în procesul de recalculare și că aceasta va avea loc în luna septembrie 2024, conform prevederilor legii adoptate și promulgate recent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Legea pensiilor, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2024, prevede o creștere de 13,8% a pensiilor, iar recalcularea acestora va avea loc în luna septembrie a aceluiași an. Punctul de pensie va ajunge la 2.032 de lei, iar vârsta de pensionare va fi aceeași pentru femei și bărbați, respectiv 65 de ani, introdusă gradual. Stagiul minim contributiv pentru a beneficia de pensie pentru limita de vârstă va fi de 15 ani.

Citește și: Bilete de tratament balnear 2024: Numărul locurilor disponibile prin Casa Națională de Pensii a fost suplimentat de Guvern

Daniel Baciu respinge informațiile privind o posibilă majorare în etape, subliniind că Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) lucrează pentru ca toți pensionarii să primească pensiile recalculate în luna septembrie. Acesta menționează că fondurile necesare pentru impactul bugetar au fost incluse în bugetul asigurărilor sociale de stat, iar banii sunt asigurați pentru a acoperi atât indexarea cât și recalcularea pensiilor.

Baciu a precizat că nu există nicio îndoială cu privire la data recalculării și că toată echipa de la CNPP și Ministerul Muncii lucrează pentru ca pensionarii să primească pensiile recalculate conform prevederilor legii la 1 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea