Povestea a trei femei de succes din Alba, care au dus numele județului pe scena festivalului World Fashion Festival Award din Dubai, prin creații autentice și aparte

Trei femei de succes din Alba au dus numele județului pe scena festivalului World Fashion Festival Award din Dubai. Ioana Sămărghițan, Georgeta Furdui și Mădălina Dădârlat, tinere antreprenoare care se diferențiază în lumea sofisticată a modei prin creații autentice și aparte.

Ioana Sămărghițan, din Cugir, a adunat gânduri şi idei pentru a fi novatoare în artă și creează ţinute inspirate din toate zonele României, aplicând broderia digitală pe mătase de Madeira, cu pietre Swarovski, perle, pietre. Foloseşte pânză ”Căluşar”, mătase foarte subţire, tafta, iar broderiile au protecţie care se topeşte la spălat.

Are un simţ al culorilor deosebit: folosește alb, negru, galben, verde, albastru Niagara. Niciodată nu a fost singură: o are alături pe mama sa, care este o croitoreasă extraordinară, pe soţul ei Giovanni şi pe superba lor fiică de 12 ani, Iris. O viaţă profesională şi personală împlinită.

În Dubai, cugireanca va prezenta un brand de jachete de iarnă cu motive tradiționale românești: ATELIER STRAIU, de IOANA SĂMĂRGHIȚAN. Jachetele sunt inspirate de îmbrăcămintea tradițională românească, cu motive populare din regiunile Maramureș și Sibiu, reinterpretate pentru sezonul rece.

Creațiile Georgetei Furdui, cugireancă de succes de asemenea, celebrează eleganța, rafinamentul și bunul gust. Orice femeie știe ca nu poate da greș atunci când poartă o geantă realizată din materiale de calitate, dar și cu suflet.

Geta, cum îi spun prietenii, este o cugireancă autentică și exemplul perfect de femeie tânără antreprenor al cărei vis, am putea zice, că este visul oricărei femei, pe care îl pune în practică de câțiva ani. Astfel, la 38 de ani este un designer de succes, care creează genţi pentru femei puternice, independente, sofisticate, copilăroase, practice sau elegante.

Colecția de genți prezentată în Dubai poartă numele “LA MIA FARFALLA”, în memoria lui Valter Marcheselli.

Mădălina Dădârlat este moștenitoarea unei tradiții și afaceri de familie căreia tânăra i-a adus un suflu nou, modernitate și un alt succes, care a depășit granițele tarii. Pălăriile Dădârlat au ajuns în nebănuite colțuri de lume și au înnobilat ținute elegante, princiare.

Chiar dacă tradiţia lucrului ardelenesc bine făcut, s-a păstrat tot timpul în Atelierele Dădârlat, de-a lungul vremii, o viziune modernă şi-a pus amprenta asupra brandului deja cunoscut ca Pălăria Dădârlat. Pălării pentru domnişoare şi doamne ca şi pălării pentru domni, în culori şi modele deosebit de apreciate în ţară şi străinătate, au dus faima brandului Dădârlat pe noi culmi.

Colecția “Colorat” este o stare de spirit și combină piesele clasice cu piese nonconformiste. “Pălăriile recuperează rapid terenul pierdut și redescoperă un element “must-have” al momentului, dar ceea ce face cu adevărat diferența în colecția noastră este culoarea! Atenția la detalii ne ajută să ne formăm personalitatea, iar oricare dintre pălării din colecția Colorful ajută la definirea stilului de îmbrăcăminte! Simplitatea, liniile stricte și proporțiile bine definite sunt unele dintre caracteristicile pe care le-am început!”, spune Mădălina Dădârlat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...