Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Potecătorii”, un grup de voluntari pentru natură, au refăcut traseele turistice în Masivul Bedeleu din Munții Trascăului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Potecătorii”, un grup de voluntari pentru natură, au refăcut traseele turistice în Masivul Bedeleu din Munții Trascăului.

Pentru al 6-lea an consecutiv, Consiliul Județean Alba continuă seria taberelor de remarcare a traseelor turistice în vederea omologării lor și pentru sporirea siguranței turiștilor pe munte. Astfel, și în acest an beneficiază, ca de 5 ani încoace, de suportul unor O.N.G.- uri de profil din județele Cluj și Alba: Asociația „Ecouri Verzi” Cluj Napoca, CETM Albamont Alba Iulia, Fundația „Potaissa” Turda și Trascău Corp Zlatna, a grupului de voluntari „Potecătorii”, la care se adaugă sprijinul logistic, material și uman al Serviciului Public Salvamont – Salvaspeo Alba.

Toate cluburile menționate mai sus susțin aceste acțiuni voluntare, fără a avea alte beneficii decât bucuria de a vedea cât mai mulți turiști care să se bucure de peisajele din județul Alba, care aleg să facă drumeții pe traseele turistice reabilitate cu sprijinul lor.

În acest an, taberele sunt planificate a se desfășura astfel: Valea Gălzii, 17-19 mai; Huda lui Papară – Masivul Bedeleu, 27-30 iunie; Masivul Șureanu, 18-21 iulie; zona Piatra Craivii, 16-18 august; Baia de Arieș-Mogoș, 20-22 septembrie. Așadar, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat tabăra de la Huda lui Papară – Masivul Bedeleu, la acțiune participând peste 20 de voluntari, astfel că în prezent în zona Masivului Bedeleu sunt finalizate aproape toate traseele de acces către Masivul Bedeleu, Huda lui Papară, spre Peștera Poarta Zmeilor, către Cascada și Poiana Șipote, către cascada Vânătările Ponorului, iar o porțiune din traseul marcat cu Banda Roșie mai rămâne de finalizat în zona Florești – Vârful Secului.

„Practic, după ultima tabără din luna septembrie – între timp, vor mai avea loc acțiuni punctuale, de o zi, pentru locații unde nu sunt necesare organizarea de tabere – vom avea pregătite pentru omologare peste 90% din traseele județului care, periodic, vor avea nevoie de intervenții: remarcări, îndepărtarea arborilor căzuți pe poteci, înlocuirea stâlpilor de marcaj distruși, etc.

Desigur, toți cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt bineveniți, indiferent dacă sunt persoane particulare, iubitori de munte sau sunt membrii unor cluburi de profil. Recomandăm turiștilor, ca în prealabil, să se intereseze despre gradele de dificultate ale traseelor pe care vor să le străbată, să își descarce aplicații de profil, să își procure hărți – recomandăm portalul www.muntii-nostri.ro – iar aplicația „Munții Noștri” e gratuită, disponibilă în App Store și Google Play și funcționează pentru următoarele masive montane din județul Alba: Trascău, Gilău – Muntele Mare, Munții Bihorului și în curând pentru Masivul Șureanu.” a transmis Adrian Puiuleț, de la Serviciul Turism din cadrul Consiliului Județean Alba. (O.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea