Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Postul Sfintei Marii 2023: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Postul Sfintei Marii 2023. Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Maria.

Creştinii se pregătesc pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului

În popor, Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămăriei. Este un post foarte important și îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august, adică Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

Citește și: Mesaje de SFANTA MARIA 2023. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica

Postul Adormirii Maicii Domnului are o durată fixă și este unul destul de dur, iar credincioșii trebuie să țină cont de restricțiile din această perioadă. În 2023, lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului este pe 31 iulie și va pica într-o zi de luni.

Postul are o dată fixă, adică 31 iulie, însă în cazul în care această dată pică miercurea sau vinerea, atunci lăsata secului este pe 30 iulie. Postul durează două săptămâni, de pe 1 august până pe 14 august, înainte de Sfânta Maria Mare.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Postul Adormirii Maicii Domnului

În cele două săptămâni, credincioșii nu au voie să consume produse de origine animală, lactate sau ouă. De asemenea, în Postul Adormirii Maicii Domnului se dă dezlegare la pește doar într-o singură zi, pe 6 august, atunci când are loc sărbătoarea Schimbării la Față a lui Iisus Hristos.

Pe lângă restricțiile alimentare, în timpul Postul Adormirii Maicii Domnului nu trebuie să te cerți cu nimeni, să nu porți dușmănie și să nu te lauzi cu faptele tale de milostenie.

Pe toate perioada postului, este bine ca cei credincioși să se roage în fiecare zi, astfel încât să fie cât mai aproape de Dumnezeu. Nu trebuie să păcătuim și să fim buni cu toți cei din jurul nostru.

Lăsata Secului pentru Postul Sfintei Marii. Tradiții și obiceiuri

Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august. Este o sărbătoare foarte importantă, trecută în Calendarul Ortodox cu cruce roșie. Înainte de această zi, creștinii de pretutindeni țin o perioadă de post și rugăciune.

Pe toată durata postului, adică cele două săptămâni, creștinii se roagă pentru ca sufletul lor să fie mântuit și să se apropie de Dumnezeu. De asemenea, se spune că este bine ca femeile gravide să se roage în această perioadă, deoarece vor avea o sarcină ușoară.

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica

Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua de Sfânta Maria Mare, iar ziua de 8 septembrie este Sfânta Maria Mică. Totodată, pe 15 august se cinstește și ziua Marinei, deoarece Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor.

Potrivit tradițiilor, în această zi nu este bine să speli, să mergi la câmp, să coși sau să faci alte treburi prin gospodărie. Însă, este bine să mergi la biserică și să dai de pomană celor săraci, pentru sufletele celor trecuți în neființă din familie.

Pe lângă colivă și colaci, de Sfânta Maria Mare se împart struguri și prune. Se spune că nu este bine să aprinzi focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare, iar cei care nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească. O altă superstiție spune că, dacă în această zi înfloresc trandafirii, toamna va fi lungă și blândă.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE 1 MAI muncitoresc 2024. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de 1 Mai 2024 – Ziua Internațional a Muncii, mesaje haioase de 1 Mai, URARI, sms-uri şi FELICITARI de 1 Mai amuzante pentru: prieteni, colegi, părinți, bunici, angajați, muncitori De 1 Mai sărbătoreşti sau „sărbătoreşti prin muncă?„ – 1 Mai sărbătoare pentru clasa muncitoare! Citește și: Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea