Ziarul Unirea

Poştaşii vor fi dotaţi cu spray-uri lacrimogene

Poşta Română şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au semnat, la nivel central, un nou protocol de colaborare între cele două instituţii, rezultă din raportul prezentat Colegiului Prefectural Alba de către conducerea Oficiului Judeţean Reţea Poştală Alba. Prin acest protocol s-au stabilit măsuri în vederea îmbunătăţirii activităţii de protecţie a angajaţilor, bunurilor şi valorilor Poştei Române.
Dintre măsurile incluse în noul protocol de colaborare menţionăm: angajaţii Poştei Române vor fi instruiţi în legătură cu modalităţile de sesizare, în timp util, a eventualelor evenimente infracţionale şi de evitare a implicării în astfel de incidente, reprezentanţii celor două instituţii vor asigura instruirea periodică a angajaţilor Poştei Române în vederea reducerii numărului evenimentelor negative în care sunt implicaţi lucrătorii poştali. Poşta Română va dezvolta, în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor abilitate, măsuri de protecţie privind deplasarea factorilor poştali în sectoarele de distribuire şi reprezentanţii celor două instituţii vor stabili modalităţi concrete de acţiune pentru asigurarea protecţiei angajaţilor, concretizate prin încheierea de protocoale de colaborare la nivel judeţean.
Poşta Română asigură deja dotarea tuturor factorilor, agenţilor poştali şi a tuturor subunităţilor poştale cu spray-uri iritant-lacrimogene ca mijloace individuale de apărare. „Colaborarea dintre cele două instituţii nu este nouă, astfel de înţelegeri se încheie periodic, în funcţie de cazuistica şi evoluţia infracţionalităţii semnalate de ambele părţi”, se arată în raportul OJRP Alba.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419