Posibilul play-off din Liga a 4-a, șansa Performanței Ighiu pentru a intra în calculele promovării în eșalonul terț | „Campioana trebuie să se decidă pe teren”, declară antrenorul Adorian Himcinschi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Performanța Ighiu este cu siguranță unul dintre principalii partizani în privința aplicării sistemului play-off cu înjumătățirea punctelor, în cazul în care Liga a 4-a va putea fi reluată. Nou-promovata condusă de antrenorul Adorian Himcinschi speră ca prin aplicarea acestui sistem (cu 4 sau 6 echipe, în funcție de datele disponibile) să-și sporească șansele de atacare a primei poziții.

Performanța are în acest moment 31 de puncte, afându-se la 13 “lungimi” de liderul CS Ocna Mureș, însă în cazul aplicării acestei reguli șansele ar crește considerabil, meciurile devenind adevărate finale pentru S. Turuș și compania.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Vrem play-off, cu înjumătățirea punctelor. Este clar că echipa care reprezintă Alba la baraj trebuie să câștige campionatul pe teren. E nevoie să se joace în forma cea mai corectă, întrucât fiecare echipă din play-off ar avea șansele ei”, a spus antrenorul Adorian Himcinschi, ce a pregătit Unirea Alba Iulia și Performanța Ighiu în eșalonul superior.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În același timp însă, ighienii reprezintă singura formație din primele 8 clasate ce are numai 15 întâlniri (au stat în runda inaugurală a returului, apoi au scos numai o remiză la Săsciori). Devansată în ierarhie și de CSU Alba Iulia (39 de puncte) sau Voința Stremț (32 de puncte), Performanța se mândrește cu faptul că a reușit să administreze unicul eșec stagional formației universitare CSU Alba Iulia (2-0, în septembrie), considerată principala pretendentă la promovare.

Însă, în prima parte a campionatului ighienii au pierdut puncte prețioase prin eșecurile înregistrate în deplasare cu Spicul Daia Română (1-2), CS Ocna Mureș (1-4) sau Voința Stremț (1-3) sau înfrângerea internă cu CIL Blaj (1-2) din ultima rundă a turului.

Conform experimentatului antrenor ar există șanse de aplicare a acestui sistem play-off, cu toate că săptămâna trecută 9 dintre echipe au optat pentru “înghețarea” campionatului, conform chestionarelor completate la solicitarea Asociației Județene de Fotbal Alba.

Se pot lua în calcule diverse formule, inclusiv jocuri pe terenuri neutre. Dacă am începe pregătirea organizată cel târziu în 15 iunie, putem ajunge la un nivel acceptabil în plan fizic. Chiar mă gândesc ca în următoarele să ne antrenăm, gradual, în grupe de câte trei. În ceea ce privește măsurile de siguranță suplimentare, clubul nostru le poate respecta, atât în privința testării jucătorilor cât și a dezinfectării vestiarelor și anexelor din baza sportivă”, a conchis Himcinschi.

Dan HENEGAR