Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Portarul Dinu Moldovan (Chindia Târgoviște), în premieră adversar în Alba, la Ocna Mureș, în Cupa României: „Mă întorc acasă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Portarul albaiulian Dinu Moldovan (32 de ani) va fi în premieră în carieră adversar al unei echipe din Alba, cu prilejul partidei din Cupa României, de mâine, dintre CS Ocna Mureș și Chindia Târgoviște.

Fotbalistul din Cetatea Marii Uniri s-a transferat în vara anului 2019 la gruparea dâmbovițeană, ce abia promovase în elită, după ce evoluase în eșalonul secund în prima parte a anului, la ACS Poli Timișoara. Cu junioratul făcut în Spania, la Espanyol Barcelona, Dinu Moldovan a ajuns în 2010 în lotul primei echipe, în Primera Division. A revenit în țară în stagiunea 2012-2013, la Astra Giurgiu și “U” Cluj, pentru ca în următoarele 4 campionate să fie legitimat în Spania, la Ponferradina (în Secunda și Tercera Division), iar în campionatul 2018-2019 la FC Voluntari.

„Senzația este una aparte pentru că mă întorc acasă. N-am avut niciodată prilejul să joc în Alba și abia aștept să mă întâlnesc cu familia, cu prietenii, dar în primul rând să câștigăm„, a spus Dinu Moldovan, fost coleg la Unirea Alba Iulia, la copii, cu Alexandru Giurgiu, tocmai căpitanul ocnamureșenilor.

 

 

În acest sezon, al 4-lea consecutiv la Târgoviște, Dinu Moldovan are o concurență acerbă între buturile Chindiei, pe lângă Cătălin Căbuz, titularul obișnuit (11 prezențe), târgoviștenii înregimentându-l și pe Mihai Eșanu (Dinamo, încă nu a debutat).

Nu cunoaștem prea multe despre adversar, însă suntem avizați întrucât nu e deloc puțin lucru ca o echipă din Liga 3 să ajungă la acest nivel în Cupa României. Ne așteaptă un oponent imprevizibil și cu siguranță motivat pentru că întâlnește o echipă de pe prima scenă. Categoric vrem să învingem, să profităm de noul format al competiției, pentru că dacă reușim două victorii ne vom califica mai departe”, a precizat portarul albaiulian.

Fost component al reprezentativei de tineret Under 21, pentru care a bifat 5 prezențe, Moldovan are în acest sezon 3 partide în elită, integralist în disputele consecutive, etapele 8-11, cu Petrolul Ploiești (2-3), UTA Arad (1-1) și Sepsi Sf. Gheorghe (1-2). De atunci a fost în 3 rânduri rezervă, iar la ultimul meci, 1-0 cu CS Mioveni, în 16 octombrie, nu a fost inclus în lot. Dinu Moldovan a strâns 23 de apariții pe prima scenă, cele mai multe la Chindia, pentru ca în Spania să bifeze 92 de jocuri pentru SD Ponferradina. În Segunda Division, în a doua jumătate a sezonului 2014/2015 a fost coleg cu spaniolul Kepa Arrizabalaga Revuelta, devent cel mai scump portar din lume (în 2018, cumpărat de Chelsea, de la Athletic Bilbao, cu aproape 80 de milioane de euro).

*Reviriment cu Toni Petrea

Cu siguranță, cu gândul la problemele cu retrogradarea din SuperLiga, prim-divizionara va apela în disputa din orașul salin la o garmitură compusă din jucători ce au evoluat mai puțin în această toamnă. Totuși, demn de remarcat este faptul că instalarea antrenorului Toni Petrea (fost la FCSB) în urmă cu nicio lună, a produs un reviriment extraordinar: 4 victorii, din tot atâtea jocuri, înregistrate de Chindia: 2-1 cu CSA Steaua (în Cupa României), 2-1 cu Rapid, 1-0 în Bănie cu FCU Craiova și 1-0 cu CS Mioveni, în derby-ul suferinței. Clasată pe penultima poziție, cu 12 puncte în 13 etape (la două de locul de baraj ocupat de “U” Cluj), Chindia are meci în primul eșalon sâmbătă, în deplasare cu FC Voluntari.

foto: Chindia Târgoviște (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea