Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Popriri pe pensii: Care este suma maximă care poate fi reținută din pensie în caz de datorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Popriri pe pensii: Care este suma maximă care poate fi reținută din pensie în caz de datorii

În cazul în care o persoană care s-a pensionat are datorii, din punctul de vedere al legii, pensiile pot fi poprite ca orice alte venituri.

Executorii judecătorești sau organul fiscal comunică adresele privind popririle către debitor (pensionar, în cazul de față) dar și către toate entitățile prin care se pot recupera banii, pentru a identifica sursa din care urmează a fi reținute sumele astfel se cere băncilor comerciale, angajatorilor sau caselor teritoriale de pensii publice să se comunice informațiile cerute.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Din nefericire, la ora actuală, în cazul în care pensionarul își încasează pensia pe card, poprirea să se facă de două ori, odată la bancă și o dată la Casa de Pensii de care aparține persoana.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Citește și: Calcul pensie 2022: Fromula de CALCUL a pensiei în 2022. Cum se calculează pensia?

Suma maximă care poate fi reținută din pensie sau venit nu poate depăși o treime din acestea. În cazul existenței mai multor popriri, cumulat nu pot depăși jumătate din pensie sau venit.

Citește și: Pensii 2022: Impozitul și contribuția la sănătate (CASS) duc la scăderea pensiilor mari. Mod de calcul

Însă în cazul celor cu pensii sau venituri mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, jumătate din acestea rămân neatinse iar din restul sumei se va opri o treime sau jumătate, după caz.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea