Rămâi conectat

Actualitate

Popriri pe pensii: Care este suma maximă care poate fi reținută din pensie în caz de datorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Popriri pe pensii: Care este suma maximă care poate fi reținută din pensie în caz de datorii

În cazul în care o persoană care s-a pensionat are datorii, din punctul de vedere al legii, pensiile pot fi poprite ca orice alte venituri.

Executorii judecătorești sau organul fiscal comunică adresele privind popririle către debitor (pensionar, în cazul de față) dar și către toate entitățile prin care se pot recupera banii, pentru a identifica sursa din care urmează a fi reținute sumele astfel se cere băncilor comerciale, angajatorilor sau caselor teritoriale de pensii publice să se comunice informațiile cerute.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Din nefericire, la ora actuală, în cazul în care pensionarul își încasează pensia pe card, poprirea să se facă de două ori, odată la bancă și o dată la Casa de Pensii de care aparține persoana.

Citește și: Calcul pensie 2022: Fromula de CALCUL a pensiei în 2022. Cum se calculează pensia?

Suma maximă care poate fi reținută din pensie sau venit nu poate depăși o treime din acestea. În cazul existenței mai multor popriri, cumulat nu pot depăși jumătate din pensie sau venit.

Citește și: Pensii 2022: Impozitul și contribuția la sănătate (CASS) duc la scăderea pensiilor mari. Mod de calcul

Însă în cazul celor cu pensii sau venituri mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, jumătate din acestea rămân neatinse iar din restul sumei se va opri o treime sau jumătate, după caz.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea