Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii locali vor primi mai mulți bani pentru norma de hrană – creștere de la 720 de lei, la 810 lei pe lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cuantumul normei de hrană pentru polițiștii locali va crește cu aproximativ 12%, de la 720 de lei, la 810 lei pe lună, în urma unui Ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, publicat în Monitorul Oficial din data de 22 iulie.

Decizia a fost luată în urma adreselor transmise de sindicatele afiliate și de Uniunea Sindicatelor Politiștilor Locali din România și a dialogului cu Ministrul delegat pentru Dialog Social.

Pentru banii alocați în plus, administrațiile locale vor fi nevoite să facă o rectificare bugetară, aprobată de consilierii locali.

Reamintim că polițiștii locali au început să primească bani pentru norma de hrană, în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii, doar din luna aprilie 2015, după ce au fost publicate normele de aplicare ale Ordinului de ministru din luna martie 2015.

Potrivit metodologiei de acordare, norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice. Ea poate fi acordată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcție de hotărârea consiliului local. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea