Poliţiştii din Alba vor fi la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic. Efectivele de siguranță publică, suplimentate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În vederea bunei desfășurări a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe şi de Paştele Catolic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative. Vor fi suplimentate efectivele de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creşteri ale valorilor de trafic.

În perioada 31 martie – 2 aprilie a.c., poliţiştii din judeţul Alba vor intensifica acţiunile ce vizează prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, zilnic, 160 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalităţii economice alături de poliţişti din alte structuri, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători. În activităţile de patrulare vor fi folosite, zilnic, în medie, 60 de mijloace auto.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, iar 13 aparate radar vor acţiona zilnic, la capacitate maximă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada Sărbătorii Floriilor.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419