Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițiștii din Alba efectuează percheziții la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dimineața zilei de 28 ianuarie, 20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 5 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

perchezitii droguriActivităţile vizează domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor persoane din judeţele Alba (două percheziţii) şi Cluj (3 percheziţii).

În cauza aflată în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Alba, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat prin intermediul „bursei de transporturi” efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care are capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.

Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei.

Pentru obţinerea de probe în cauză, azi, 28 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, efectuează 5 percheziţii urmând să fie puse în executare 4 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înșelăciune” şi „abuz de încredere prin fraudarea creditorilor”, (două din judeţul Alba şi două din judeţul Cluj) care vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sprijinul Serviciul de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea