Polițiști atacați cu parul și amenințați cu moartea într-o comună din județul Alba

Polițiști amenințați cu moartea la Galda de Jos • Agresorul a ajuns la închisoare pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Galda de Jos, a ajuns la închisoare după un scandal în care a amenințat cu moartea doi polițiști. În sarcina inculpatului S. Loredan s-a reținut faptul că, la data de 25 august 2018, a amenințat cu bătaia, folosind un par în acest scop, precum și cu moartea pe persoanele vătămate-polițiști aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce aceștia s-au deplasat în localitatea Galda de Jos la locuința acestuia, pentru a aplana un conflict între inculpat și concubina sa.

Curtea de Apel a stabilit joi, 27 iunie, definitiv, că bărbatul trebuie să execute pedapsa de 9 luni de închisoare pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, la care a fost adăugat un rest de 216 zile de închisoare rămase de executat dintr-o pedeapsă anterioară. În rechizitoriu, procurorii descriu faptele pe care le-a săvârșit bărbatul.

”Ajunși în fața imobilului din Galda de Jos, cei doi polițiști l-au găsit pe inculpat la domiciliu, împreună cu concubina sa și cei doi copii, toți ieșind, la solicitarea polițiștilor, în stradă, în fața imobilului. Constatând că numita S. A. era foarte speriată existând suspiciunea că a fost bătută de inculpat, polițișii i-au solicitat acesteia să urce în autospeciala poliției împreună cu cei doi copii, lucru ce s-a și întâmplat, ușile mașinii fiind închise. În acel moment, inculpatul a devenit violent, nu a fost de acord cu măsurile luate de polițiști, astfel că s-a repezit la portiera mașinii, a deschis ușa și a încercat să o scoată din mașină pe concubina sa.

Unul dintre polițiști i-a cerut inculpatului să se calmeze, dar acesta a devenit și mai nervos, a strâns pumnul, spunând că nu îi este frică de poliție că a mai făcut pușcărie.

De frică, agentul de poliție s-a retras în spate și a scos un spray lacrimogen, pe care îl avea în dotare, pentru a-l folosi în eventualitatea unui atac. În acel moment, inculpatul l-a înjurat pe agent și l-a amenințat că o să-l lovească. Imediat, inculpatul S. Loredan a rupt un par aflat pe marginea drumului, s-a îndreptat spre cei doi polițiști, amenințându-i că îi omoară.

Văzând că situația degenerează, cuprinși de frică, polițiștii au scos pistoalele din dotare și l-au somat pe inculpat să se oprească. Totodată, cei doi au cerut sprijin la Poliția municipiului Alba Iulia”, se susține în rechizitoriu.

În cele din urmă polițiștii au fost salvați de intervenția rudelor inculpatului, acestea luându-l și ducându-l în curtea locuinței. În tot acest timp, bărbatul a continuat cu amenințările la adersa polițistului susținând că ”îl va bate și îi va arăta cine este el”.

”Instanța reține că din probatoriul administrat în cauză, reiese că faptele inculpatului – actele de amenințare cu acte de violență și cu moartea la adresa persoanelor vătămate, a produs acestora o puternică stare de tulburare, aceasta cu atât mai mult cu cât inculpatul s-a folosit și de un par în activitatea sa infracțională.

Pe de altă parte, acțiunea inculpatului a produs o asemenea stare de tulburare încât polițiștii au solicitat sprijinul colegilor, fiind trimis un echipaj de jandarmi la fața locului. În egală măsură, martorul I. M. a declarat că polițiștii se aflau într-o situație disperată, aceștia fiind agitați, aveau vocea tremurândă, țipau puternic, polițista strigând către o persoană să stea, moment în care i s-a și închis telefonul”, se precizează în motivarea deciziei de condamnare la închisoare cu executare. S. Loredan a mai fost obligat să plătească suma de 1.000 de lei daune morale către fiecare dintre cei doi polițiști.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...