Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polaris SCADE la jumătate tarifele la gunoi: Cât vor plăti albaiulienii pentru colectarea și transportul deșeurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După operaționalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, operatorul actual, respectiv Polaris, propune tarife noi, actualizate la noua situație. Marți, 11 mai, va fi convocat în ședință de îndată Consiliul Local Alba lulia, pentru a aproba noile prețuri, cu mult mai mici față de cele impuse de transportul și depozitarea deșeurilor municipale la halda ecologică de la Oradea.

Tarifele propuse de operator, care vor fi supuse aprobării consilierilor albaiulieni:

– colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la CMID Galda de Jos: tarif actual 14,008 lei/ pers./lună fără TVA (16.67 lei, cu TVA) – tarif propus 7,78 lei/pers./lună fără TVA.  (9.26 lei, cu TVA).

– colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la agenți economici, instituții publice: tarif actual 197,86 lei/mc fără TVA (235.45 lei, fără TVA) – tarif propus 109,70 lei/mc fără TVA ( 130.54 lei, cu TVA) .

Tarifele la gunoi au fost modificate în data de 6 aprilie, după ce la Târgu Jiu s-a suspendat depunerea la rampă și s-a umplut și rampa provizorie de transfer de pe centură. Vreme de o lună, gunoiul a fost transportat la Bihor. Noile prețurile propuse sunt mai mici și față de cele practicate în vremea depozitării gunoaielor la Târgu Jiu, când tariful pentru persoane fizice era de 11,014 lei, iar pentru persoanele juridice de 156,27 lei fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea