Rămâi conectat

Cultură Educație

Poetul și traducătorul Jean Poncet, se întâlnește, marți, cu elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

La invitația domnului director Valer Cerbu de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, proiectul ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va poposi marți, în data de 25 septembrie 2018, cu începere de la ora 12:00, la colegiul albaiulian, avându-l ca oaspete pe poetul și traducătorul francez Jean Poncet.

Sosit în România pentru a lansa volumele de poezie în ediție bilingvă româno- franceză ,,Pașii profetului/Les Pas du prophète” și ,,În marea trecere/Dans le grand passage” de Lucian Blaga, publicate de editurile ,,Jeaques André” din Franța și ,,Școala Ardeleană” din România, traducătorul Jean Poncet va fi însoțit la Alba Iulia de editorul Vasile George Dâncu și de Horia Bădescu, coordonatorul proiectului ,,Integrala operei poetice a lui Lucian Blaga în limba franceză”, proiect derulat sub egida Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Întâlnirea cu elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” va debuta cu prezentarea de către managerul bibliotecii județene, domnul Silvan Stâncel, a proiectului ,,Integrala operei poetice a lui Lucian Blaga în limba franceză”, un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri.

În continuarea programului activitatea va păși pe tărâm literar prin prezentarea invitaților și a operei lor de către conf.univ.dr. Rodica Chira și prof. Sonia Elvireanu, ambele traducătoare de limba franceză și membre ale Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba – Hunedoara. Programul vizitei la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” va continua cu un recital bilingv de poezie blagiană, pregătit de elevi și coordonat de profesorii de la catedrele de limba română și limba franceză.

,,Caravana literară a scriitorilor în școală” se va încheia cu un moment inedit de lectură susținut în limba franceză de Jean Poncet și în limba română de Horia Bădescu. Toți cei prezenți vor primi în dar o donație de carte venită din partea editurii ,,Școala Ardeleană” și a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, cărți ce vor intra într-un număr suficient de exemplare și în colecția bibliotecii colegiului.

Proiectul face parte din Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2018, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10Caravana literară scriitori în școală și este organizat de bibliotecă și Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Asociația Alba – Manche Împreună/AMI și Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gala Performerilor 2024, la Cugir: Elevii și profesorii cu rezultate la olimpiadele județene și naționale, premiați de administrația locală Vineri, 21 iunie 2024, la Centrul Cultural Valentin Uritescu din Cugir a avut loc ,,Gala Performerilor”, eveniment dedicat elevilor și profesorilor cu rezultate la olimpiadele județene și naționale. Finalul anului școlar 2023-2024 a fost cel mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea