Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL solicită conducerii Parlamentului să permită comisiei speciale pentru Centenarul Marii Uniri să își desfășoare activitatea și în vacanța parlamentară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am depus astăzi, 30 iunie, în calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului, o adresă prin care solicit ca această comisie să își desfășoare activitatea săptămânal pe întreaga perioadă a vacanței parlamentare.

Astfel, prin acest document le-am solicitat lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, să convoace de urgență în cursul săptămânii viitoare o ședință de birou permanent reunit al celor două camere, forul care poate lua o decizie în acest sens.

Consider că este extrem de important ca Parlamentul României să se implice în mod real în organizarea evenimentelor destinate celebrării Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului. Acest lucru este posibil doar printr-o activitate susținută a acestei comisii, având în vedere că mai sunt doar câteva luni până intrăm în Anul Centenarului și deja sunt întârzieri în finalizarea proiectelor destinate acestui eveniment.

Comisia specială trebuie să își intre cu adevărat în rolul pentru care a fost constituită și nu să rămână doar un simplu punct care trebuie bifat ca fiind îndeplinit. Nu este suficient! Trebuie să punem umărul cu toții la efortul comun în vederea sprijinirii pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de marcare a actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

Fac un apel la  liderii Parlamentului, precum și la parlamentarii care aparțin coaliției guvernamentale să dea dovadă de responsabilitate și să dea curs acestei solicitări, pentru a putea organiza și celebra așa cum se cuvine împlinirea celor o sută de ani de la Marea Unire.

Deputat PNL Florin Roman

Vicepreședintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea