Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL Alba: PSD oficializează, prin intermediul lui Liviu Dragnea, intenția de acaparare a serviciilor deconcentrate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă PNL Alba

sigla pnl albaPe măsură ce și-a consolidat poziția la guvernare, PSD a revenit la practicile discreționare de a acapara puterea, fapt reclamat în repetate rânduri de PNL. O nouă dovadă în acest sens a fost oferită de vicepremierul Liviu Dragnea, care, prin amenințarea publică la adresa funcționarilor din deconcentrate, aduce grave prejudicii de credibilitate și imagine statului român.

Funcționarii din deconcentrate nu sunt pur și simplu niște marionete politice, așa cum pare să sugereze președintele executiv al PSD, ci sunt persoane care și-au ocupat postul prin concurs organizat pe baze legale. Drept urmare, cei care ajung să ocupe respectivele funcții sunt niște profesioniști, și nu oameni pe care să-i insulte un lider politic. În spatele declarațiilor lui Liviu Dragnea se ascunde de fapt dorința social-democraților de a controla totul în administrație, de la directori până la portari.  PSD nu are niciun respect față de performanță, față competențele oamenilor din administrație. Ca partid-stat, PSD vrea să numească toţi oamenii din teritoriu, să deţină întreg controlul României prin feudele baronilor locali, dirijați politic de la centru, de către Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Abordările de tip politicianist privind înlocuirea liberalilor din serviciile deconcentrate doar din motive de apartenență politică reprezintă o nouă dovadă a minciunii ridicate la rang de politică de guvernare a PSD. Indiferent din ce partid provin, șefii deconcentratelor trebuie să respecte legea și să-și facă datoria cu toată capacitatea lor profesională.  Aceștia pot fi schimbați strict din cauza neîndeplinirii atribuțiilor, și nu în funcție de culoarea politică, deoarece funcționarii publici nu fac politică, ci doar o aplică.

Este nevoie mai mult ca oricând de cristalizarea unei puternice forțe de dreapta, care să reprezinte o alternativă viabilă la actuala putere și care să pună capăt acestui mod nociv de a conduce România.

 Prof. Adrian SIMION,

Purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea