Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: După 20 de ani de Mircea Hava, Alba Iulia nu mai e capitală a nimic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă Partidul Național Liberal Alba

„Mai ţineţi minte sloganurile înflorite ale primarului PDL Hava – „cealaltă capitală”? „capitala de suflet”? Exact atât a rămas din Alba Iulia după 20 de ani de Hava: sloganuri „de suflet” care au costat enorm, fără nici un efect, şi şanse mici pentru oraşul nostru să fie capitala regiunii Centru.

În aceşti 20 de ani primarul PDL nu a făcut mai nimic pentru ca Alba Iulia să îşi recapete vreodată statutul de altă dată. Nu a avut pur şi simplu nici o idee şi nici o contribuţie la promovarea Alba Iuliei în elita oraşelor Transilvaniei. S-a agăţat de istoria oraşului ca o scamă şi şi-a făcut din greu campanie pe seama ei.

Dintre instituţiile care aşează Alba Iulia şi judeţul pe harta României contemporane: Universitatea 1 Decembrie 1918 şi sediul ADR Centru – de unde pleacă fondurile europene în tot Ardealul, sunt instituţii care nu îi datorează nimic primarului PDL! Doar un pahar ciocnit la inaugurare. Munca au făcut-o alţii, viziunea au avut-o tot alţii. La ADR a fost domnul Mandroc, iar la Universitate domnul rector Paul şi domnul Rus. Dumnealui, primarul, a servit pâine cu sare şi cam atât. Iar în cazul Universităţii, mai recent, Hava a fost atât de „influent” încât instituţia a fost declasificată de colegul său de partid, dl. Funeriu.

Diferenţa între Primarul „20 de ani” şi oricine din oraş este că el a stat pe jilţ, a vrut neapărt să fie acolo în toţi aceşti ani. Acum e ceasul socotelii, nu ca în campanie, cu poze colorate. Aşadar, întrebăm din nou: ce aţi făcut dvs. domnule primar pentru ca Alba Iulia să merite din nou, cu adevărat, titlul de capitală de regiune? Nu vrem să ne spuneţi, nouă cetăţenilor oraşului, ce au făcut alţii, cu a căror muncă vă lăudaţi, ci vrem să ştim ce aţi făcut dvs: sala polivalenta, cinematograf, teatru, bazin olimpic, spital regional, strand, aeroport, investitii puternice, locuri de munca bine platite? Şi nici să ne spuneţi cum prietenii dvs. au făcut o cârcă de bani pe seama Cetăţii sau a lucrărilor din oraş.

După 20 de ani Mircea Hava răspunde tot doar cu atacuri la persoană, aşa cum a făcut şi ieri. Asta ştim că poate. Discuţia de faţă nu e despre persoane, ambiţii şi orgolii, ci despre ce face fiecare la locul său. Dacă pe domnul Hava îl interesează ce fac liberalii în prezent, îl informăm că PNL a reuşit demararea lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda pentru 2013, cu sprijinul ministrului Dan Sova,adică ceea ce va fi polul real şi viu de dezvoltare al judeţului Alba. Şi ca să fie clar, domnul Hava nu are nicio contribuţie, asta în caz că se trezeşte să se laude iar cu ce fac alţii.

Autostrada va fi gata la un moment dat. Însă ne e teamă că Hava va fi tot primar, iar autostrada nu va aduce turişti sau investitori, ci va folosi de fapt tot albaiulienilor să plece ei la teatru şi cinema la Cluj, la bazin la Deva, sau mai grav la muncă în alte judeţe. 20 de ani primarul Hava nu a avut grijă de nici unul din lucrurile acestea. Şi deşi tot el este la putere, când PNL a încercat acum să dea o mână de ajutor – cum e cazul bazinului, tot ce primeşte sunt inslute şi iar insulte.

Domnule primar, vă solicităm să încetaţi politica de 20 de ani de izolare a municipiului Alba Iulia de România. Vă rugăm să nu mai zeflemiţi pe oricine încearcă să ajute oraşul. Şi dacă nu aveţi răspunsuri pentru 20 de ani întunecaţi de domnie personală, în care aţi fost o piedică, nu o soluţie, daţi-ne măcar răspunsuri pentru viitor: ce vreţi să faceţi pentru ca, măcar în viitor, Alba Iulia să se califice pentru a fi capitala regiunii?

Biroul de Presă PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea