Ziarul Unirea

PNL Alba: După 20 de ani de Mircea Hava, Alba Iulia nu mai e capitală a nimic

Comunicat de presă Partidul Național Liberal Alba

„Mai ţineţi minte sloganurile înflorite ale primarului PDL Hava – „cealaltă capitală”? „capitala de suflet”? Exact atât a rămas din Alba Iulia după 20 de ani de Hava: sloganuri „de suflet” care au costat enorm, fără nici un efect, şi şanse mici pentru oraşul nostru să fie capitala regiunii Centru.

ELIT

În aceşti 20 de ani primarul PDL nu a făcut mai nimic pentru ca Alba Iulia să îşi recapete vreodată statutul de altă dată. Nu a avut pur şi simplu nici o idee şi nici o contribuţie la promovarea Alba Iuliei în elita oraşelor Transilvaniei. S-a agăţat de istoria oraşului ca o scamă şi şi-a făcut din greu campanie pe seama ei.

Dintre instituţiile care aşează Alba Iulia şi judeţul pe harta României contemporane: Universitatea 1 Decembrie 1918 şi sediul ADR Centru – de unde pleacă fondurile europene în tot Ardealul, sunt instituţii care nu îi datorează nimic primarului PDL! Doar un pahar ciocnit la inaugurare. Munca au făcut-o alţii, viziunea au avut-o tot alţii. La ADR a fost domnul Mandroc, iar la Universitate domnul rector Paul şi domnul Rus. Dumnealui, primarul, a servit pâine cu sare şi cam atât. Iar în cazul Universităţii, mai recent, Hava a fost atât de „influent” încât instituţia a fost declasificată de colegul său de partid, dl. Funeriu.

Diferenţa între Primarul „20 de ani” şi oricine din oraş este că el a stat pe jilţ, a vrut neapărt să fie acolo în toţi aceşti ani. Acum e ceasul socotelii, nu ca în campanie, cu poze colorate. Aşadar, întrebăm din nou: ce aţi făcut dvs. domnule primar pentru ca Alba Iulia să merite din nou, cu adevărat, titlul de capitală de regiune? Nu vrem să ne spuneţi, nouă cetăţenilor oraşului, ce au făcut alţii, cu a căror muncă vă lăudaţi, ci vrem să ştim ce aţi făcut dvs: sala polivalenta, cinematograf, teatru, bazin olimpic, spital regional, strand, aeroport, investitii puternice, locuri de munca bine platite? Şi nici să ne spuneţi cum prietenii dvs. au făcut o cârcă de bani pe seama Cetăţii sau a lucrărilor din oraş.

După 20 de ani Mircea Hava răspunde tot doar cu atacuri la persoană, aşa cum a făcut şi ieri. Asta ştim că poate. Discuţia de faţă nu e despre persoane, ambiţii şi orgolii, ci despre ce face fiecare la locul său. Dacă pe domnul Hava îl interesează ce fac liberalii în prezent, îl informăm că PNL a reuşit demararea lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda pentru 2013, cu sprijinul ministrului Dan Sova,adică ceea ce va fi polul real şi viu de dezvoltare al judeţului Alba. Şi ca să fie clar, domnul Hava nu are nicio contribuţie, asta în caz că se trezeşte să se laude iar cu ce fac alţii.

Autostrada va fi gata la un moment dat. Însă ne e teamă că Hava va fi tot primar, iar autostrada nu va aduce turişti sau investitori, ci va folosi de fapt tot albaiulienilor să plece ei la teatru şi cinema la Cluj, la bazin la Deva, sau mai grav la muncă în alte judeţe. 20 de ani primarul Hava nu a avut grijă de nici unul din lucrurile acestea. Şi deşi tot el este la putere, când PNL a încercat acum să dea o mână de ajutor – cum e cazul bazinului, tot ce primeşte sunt inslute şi iar insulte.

Domnule primar, vă solicităm să încetaţi politica de 20 de ani de izolare a municipiului Alba Iulia de România. Vă rugăm să nu mai zeflemiţi pe oricine încearcă să ajute oraşul. Şi dacă nu aveţi răspunsuri pentru 20 de ani întunecaţi de domnie personală, în care aţi fost o piedică, nu o soluţie, daţi-ne măcar răspunsuri pentru viitor: ce vreţi să faceţi pentru ca, măcar în viitor, Alba Iulia să se califice pentru a fi capitala regiunii?

Biroul de Presă PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

18 Comentarii

caca maca 9 aprilie 2013 at 11:42

Buglea a scris articoloul?

matahala 9 aprilie 2013 at 12:10

nu stiu cine la scris, dar de data asta l-a scris destul de bine. Nu seamana cu balbaielile de dinainte

matahala 9 aprilie 2013 at 12:11

corect: cine „l-a” scris….scuzati graba:)

III 9 aprilie 2013 at 13:11

Potor ajuta cel mai tare orasul cu interpelari in Parlament impotriva acestui oras. Rusine!!!

Dorin 9 aprilie 2013 at 13:43

Cu atacuri la Hava , vreti sa mascati neputinta parlamentarilor USL de Alba , de a se impune in fata lui Scripcaru si mai ales Johannis , pentru a stabili capitala regionala la Alba Iulia .Sunteti penibili mai USL-asilor !

dadiana 9 aprilie 2013 at 15:07

Mai penibililor de la pnl, in afara de gargara nu sunteti in stare de nimic.De ce nu faceti voi in asa fel incat sa fie Alba Iulia capitala de regiune ca sunteti momentan la putere? (asta pana nu va da un sut in fund PSD-ul)
In legatura cu bazinul olimpic, mai documentati-va, ca sa vedeti cum sta problema, nu va uitati la gargara lui Roman.

cl 9 aprilie 2013 at 15:11

dragi gunoaie pnl, dupa cum spunea iohannis {seful vostru}desemnarea capitalelor de regiune este o problema politica. asa ca avand in vedere imensa voastra influenta in usl o sa fie floare la ureche sa aduceti capitala regionala la alba iulia.

simpatizant PSD 9 aprilie 2013 at 15:19

Bateti campii ca de obicei si ne faceti de rusine.
Mai documentati-va in legatura cu bazinul olimpic inainte de a vorbi.
V-am lasat judetul Alba la alegerile locale si nu ati obtinut nimic, doar gargara faceti.

liliana 9 aprilie 2013 at 15:25

Faceti voi Alba Iulia capitala de regiune ca sunteti la putere. Dar nu sunteti in stare de nimic,pt ca sunteti neica nimeni in USL.

ionica 9 aprilie 2013 at 15:32

am vrut si eu sa ii injur pe astia de la pnl dar vad ca nu este nevoie ca mi-au luato multi inainte…

adi 9 aprilie 2013 at 15:37

domnule buglea & company!
Dumneavoastra adica PNL impreuna cu fratii vostri adica PSD sunteti la putere de peste un an !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu mai tine vrajala sa dati vina pe altii ! CE ati facut voi penru Alba Iulia pana acum? Ca parlamentari aveti nu va puteti plange, puterea o aveti si inca cu 70% Nu numai ce ati facut pentru Alba Iulia ca stiu ca nimic si asta veti face in continuare… dar ce ati facut pentru Romania ? o duc cumva mai bine prostii care vau votat? eu cred ca nu Dar lasati ca doar asa vor realiza si restu cat sunteti de capabili…

F.F. 9 aprilie 2013 at 15:45

Baietii de la peneleu iar se leaga de tovarasul Hava. Da asa e, asta nu a facut nimic pentru oras! Era mai bine scris articolul daca erau puse in oglinda realizarile tov.Hava si realizarile de 20 de ani ale peneleului alba. NU VA ESTE RUSINE MAI NETREBNICILOR? NU MERITATI DECAT SA VA INJURE LUMEA ! MIE SCARBA DE VOI!

elector gras 9 aprilie 2013 at 16:24

bravo! asa se construieste un oras! cu cearta si cu imprecatii! asta inseamana sa-ti folosesti eficace energia :dai in altii . Rezultatele se vad :suntem mai relaxati mai fericiti si mai prosperi !
Treziti-va !

studenta 9 aprilie 2013 at 17:19

Biroul pnl a inceput!!!!!

Andreea 9 aprilie 2013 at 23:38

Nu fac parte din nici un partid si nici nu intentionez. Dar alba-iulienii il iubesc pe Hava. De ce?! pentru ca avem cel mai frumos si curat oras din Romania. Asta e realizarea lui din ultimii 20 de ani in care voi ziceti ca a stat cu mainile in san. Si foarte bine ca s-a agatat de istoria orasului sa aratam lumii adevarata comoara a orasului. Toti politicienii fura si isi strang averi, dar macar sa se vada ceva in urma lor. Si in urma lui Hava se vede…si daca voi nu vedeti PNL-istilor inseamna ca aveti probleme grave de vedere, va rugam vizitati un oftalmolog!:)

gigi 10 aprilie 2013 at 0:41

daca tu zici ca Alba Iulia e cel mai frumos si curat oras din Romania, inseamna ca nu ai observat gunoaiele care zac pe strazi, dunele de praf care se aduna langa trotuare, rahatii de caine presarati la tot pasul pe trotuare si spatiile verzi, ghiolbanii care se urca cu masinile pe trotuare si te injura cand traversezi pe trecerea de pietoni, monumentele istorice distruse sau renovate in cel mai chicios mod posibil….. Albaiulenii il voteaza de Hava fiindca acum zece ani intr-adevar orasul era curat si frumos si fiindca nu au pe cine vota in locul lui.

vivendus? 10 aprilie 2013 at 11:03

buna ziua

alba iulia e curata ca un fund(pardon)nesters dupa ce a facut treaba mare!

si pe care multi il pupa!

adevarata comoara istorica a orasului e demolata si ingropata sub „parcul custozza”

traiasca partidu!

adi 12 aprilie 2013 at 16:52

ia dute si sapa sa vezi daca o gasesti si pentru ca ati protestat ca s-au intrat cu utilaje in cetate iti voi da o lingura si promit ca nimeni nu te va amenda sau agasa te va lasa in nebunia ta!!! Cred ca esti suparat ca daca se lucra in cetate manual aveai si tu de lucru si copii copiilor tai.

Comentariile sunt oprite