PNL Alba cere responsabilitate primarului Hava în faţa albaiulienilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Obligarea albaiulienilor la plata unei taxe de acces în propria Cetate ne-a determinat să facem demersuri pentru a afla de ce o firmă privată asociată cu CL Alba Iulia percepe o taxă de acces pe domeniul public, din care 90% revine nu bugetului local, ci respectivei societăţi. Demersurile noastre, de a asigura albaiulienilor accesul la propria istorie şi la o corectă informare cu privire la cheltuirea banului public s-au izbit de atacuri că dezinformăm, nu ştim sau suntem de rea-credinţă. Am fost perseverenţi în a afla de ce o parte din oraşul nostru, restaurat din fonduri publice, poate fi vizitat de cetăţenii care contribuie la acest buget contra unei taxe şi de ce a fost necesară instituirea ei, dacă cea mai mare parte a banilor revine unei firme private.
Un prim pas înainte a fost deja înregistrat: firma privată a eliminat taxa de acces pentru o perioadă de 6 luni.
La solicitarea albaiulienilor care au dorit să afle ce beneficii le aduce lor acest contract, încheiat de CL Alba Iulia, consilierii municipali liberali au iniţiat un proiect de hotărâre prin care s-a solicitat primarului Mircea Hava un raport cu privire la îndeplinirea obligaţiilor de către firma privată care administrează cetatea.
Deşi toţi consilierii au apreciat necesar acest raport, consilierii democrat-liberali nu au vrut să-l supere pe preşedintele PDL Alba, Mircea Hava şi să-l oblige să întocmească un raport în temeiul art. 63, al. 3 din Legea 215/2001, aşa cum era obligat să facă anual din 2006, până în prezent.
Proiectul liberal a fost respins, dar consilierii PDL au solicitat totuşi primarului să prezinte o informare cu privire la necesitatea taxei de acces în Cetate şi de ce bugetului local îi revine o cotă atât de mică din ea. Aşteptăm cu interes ca obligaţia primarului Mircea Hava faţă de cetăţeni să fie onorată informativ, dacă asumarea răspunderii (acordată de cetăţeni prin vot) s-a dovedit împovărătoare pentru consilierii săi, aleşi.
av. Angelica MOCAN
purtător de cuvânt al PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

toma 6 noiembrie 2010 at 9:41

Se poate face un demers in justitie intemeiat exact pe prevederile acelei legi

gheorghe 7 noiembrie 2010 at 23:09

n’are rost, noi n’avem niciodata dreptate, numa ei….,vremea cotelor, anii ’50,’60, le traba sa-si intretina aparatul care ne stapineste. Oricum noi n’avem nici un drept, alea’s numa pe hartie.

Comentariile sunt oprite