Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL Alba cere responsabilitate primarului Hava în faţa albaiulienilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Obligarea albaiulienilor la plata unei taxe de acces în propria Cetate ne-a determinat să facem demersuri pentru a afla de ce o firmă privată asociată cu CL Alba Iulia percepe o taxă de acces pe domeniul public, din care 90% revine nu bugetului local, ci respectivei societăţi. Demersurile noastre, de a asigura albaiulienilor accesul la propria istorie şi la o corectă informare cu privire la cheltuirea banului public s-au izbit de atacuri că dezinformăm, nu ştim sau suntem de rea-credinţă. Am fost perseverenţi în a afla de ce o parte din oraşul nostru, restaurat din fonduri publice, poate fi vizitat de cetăţenii care contribuie la acest buget contra unei taxe şi de ce a fost necesară instituirea ei, dacă cea mai mare parte a banilor revine unei firme private.
Un prim pas înainte a fost deja înregistrat: firma privată a eliminat taxa de acces pentru o perioadă de 6 luni.
La solicitarea albaiulienilor care au dorit să afle ce beneficii le aduce lor acest contract, încheiat de CL Alba Iulia, consilierii municipali liberali au iniţiat un proiect de hotărâre prin care s-a solicitat primarului Mircea Hava un raport cu privire la îndeplinirea obligaţiilor de către firma privată care administrează cetatea.
Deşi toţi consilierii au apreciat necesar acest raport, consilierii democrat-liberali nu au vrut să-l supere pe preşedintele PDL Alba, Mircea Hava şi să-l oblige să întocmească un raport în temeiul art. 63, al. 3 din Legea 215/2001, aşa cum era obligat să facă anual din 2006, până în prezent.
Proiectul liberal a fost respins, dar consilierii PDL au solicitat totuşi primarului să prezinte o informare cu privire la necesitatea taxei de acces în Cetate şi de ce bugetului local îi revine o cotă atât de mică din ea. Aşteptăm cu interes ca obligaţia primarului Mircea Hava faţă de cetăţeni să fie onorată informativ, dacă asumarea răspunderii (acordată de cetăţeni prin vot) s-a dovedit împovărătoare pentru consilierii săi, aleşi.
av. Angelica MOCAN
purtător de cuvânt al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea