Piețele agro-alimentare din cadrul municipiului Blaj vor rămâne deschise. Precizările primarului Gheorghe Valentin Rotar

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Piețele agroalimentare din cadrul municipiului Blaj vor rămâne deschise, în urma anunțului făcut de Gheorghe Valentin Rotar, Primarul Blajului.

,,În ultimele zile, am observat, în presa centrală, o întreagă polemică legată de închiderea piețelor. Vreau să-i anunț pe blăjeni și pe producătorii care vând în piețele Blajului că LA BLAJ PIEȚELE RĂMÂN DESCHISE!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Consider că în aceste timpuri dificile, pe care le traversăm cu toții, calmul, solidaritatea între oameni și responsabilitatea fiecăruia dintre noi trebuie să primeze! De aceea, după o discutie telefonică pe care am purtat-o în această dimineață cu Primul-ministru Ludovic Orban, pentru clarificarea modului de aplicare a restricțiilor impuse de autoritățile de stat, care vor intra în vigoare de luni, am convenit că, potrivit textului actului normativ, nu s-a intenționat și nu s-a pus niciodată problema ca piețele agro-alimentare organizate în spații publice deschise să se închidă!

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La Blaj, vom lua toate măsurile legale care se impun, pentru că în toată această perioadă piețele agro-alimentare să rămână deschise! Inclusiv pentru producătorii de produse lactate vom asigura spații în zona deschisă, pentru ca blăjenii să se poată aproviziona fără probleme de pe piața Blajului.

Este o perioadă dificilă, în care orice interpretare exagerată a măsurilor de siguranță sanitară pe care le iau autoritățile de stat, pentru reducerea răspândirii pandemiei cu COVID-19, este de natură să creeze, fără sens, o emoție negativă suplimentară.

Ca Primar al Blajului, sunt alături de Guvernul României în această perioadă dificilă și vă asigur că voi face totul ca viața socială a Blajului să fie afectată cât mai puțin.

Vă adresez rugămintea să respectăm măsurile sanitare comunicate de autoritățile de stat, să arătăm compasiune, ințelegere și să punem sănătatea noastră pe primul loc!
Numai dacă rămânem aceiasi oameni hotărâți, aceleași caractere puternice, care pun familia și comunitatea pe primul loc, Blajul va fi bine!”

Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419