Piața imobiliară din Sebeș, în creștere: Apartamente vechi, de la 400 de euro metrul pătrat. Cele noi ajung la 800 de euro mp

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Piața imobiliară din Sebeș este în creștere, deși o perioadă de timp a stagnat, iar prețurile apartamentelor vechi pleacă de la 400 de euro mp, în vreme ce locuințele noi ajung la 800 de euro mp, potrivit agenților imobiliari.

În prezent Sebeşul este un oraş cu o economie dinamică datorită investitorilor români și străini, care au deschis multe afaceri aici în ultimii ani.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dacă la începutul lui 2017 preţurile la imobilare au stagnat, din a doua jumătate a anului şi până în prezent, treptat, acestea au început să urce. Se vând foarte bine apartamentele cu două camere, în suprafaţă de 55-70 mp, cu balcon.

În momentul de faţă apartamentele vechi se vând, în medie, cu preţuri între 400 şi 450 de euro metrul pătrat, iar cele noi cu 650-800 de euro metrul pătrat.

Prețul unui metru pătrat de teren oscilează în jurul sumei de 25 de euro – mp. Potrivit unui agent imobiliar, chiar dacă Sebeşul are şomajul aproape zero, salariile sunt destul de mici.

El preconizează o crestere cu 2-4% a preţurilor din cauza materialelor din în ce mai scumpe. Cu toate astea, se construieşte în Sebeş. Se construiesc case individuale, blocuri şi case cuplate. Agenţii imobiliari se tem de viitor, de următorii doi ani, pentru că, spun ei, scade puterea de cumpărare, cu excepţia cazurilor când sunt suplimentate fondurile pentru programul „Prima Casă”.

Adriana Mondoc

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Zorro 23 mai 2018 at 23:19

Asta cu șomaj aproape 0….Gogoașă pentru fraieri. Primăria Sebeș cheltuie anual peste 1.000.000 €/ an pentru ajutoare tip social.!! Asta nu contabilizează ca șomaj, nu? Voturi plătite din banii noștri, nesimțire

Comentariile sunt oprite