Rămâi conectat

Ştirea zilei

Piața imobiliară din Sebeș, în creștere: Apartamente vechi, de la 400 de euro metrul pătrat. Cele noi ajung la 800 de euro mp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Piața imobiliară din Sebeș este în creștere, deși o perioadă de timp a stagnat, iar prețurile apartamentelor vechi pleacă de la 400 de euro mp, în vreme ce locuințele noi ajung la 800 de euro mp, potrivit agenților imobiliari.

În prezent Sebeşul este un oraş cu o economie dinamică datorită investitorilor români și străini, care au deschis multe afaceri aici în ultimii ani.

Dacă la începutul lui 2017 preţurile la imobilare au stagnat, din a doua jumătate a anului şi până în prezent, treptat, acestea au început să urce. Se vând foarte bine apartamentele cu două camere, în suprafaţă de 55-70 mp, cu balcon.

În momentul de faţă apartamentele vechi se vând, în medie, cu preţuri între 400 şi 450 de euro metrul pătrat, iar cele noi cu 650-800 de euro metrul pătrat.

Prețul unui metru pătrat de teren oscilează în jurul sumei de 25 de euro – mp. Potrivit unui agent imobiliar, chiar dacă Sebeşul are şomajul aproape zero, salariile sunt destul de mici.

El preconizează o crestere cu 2-4% a preţurilor din cauza materialelor din în ce mai scumpe. Cu toate astea, se construieşte în Sebeş. Se construiesc case individuale, blocuri şi case cuplate. Agenţii imobiliari se tem de viitor, de următorii doi ani, pentru că, spun ei, scade puterea de cumpărare, cu excepţia cazurilor când sunt suplimentate fondurile pentru programul „Prima Casă”.

Adriana Mondoc


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea