Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Petiție pentru reducerea prețului la apă în județul Alba, semnată de peste 1500 de cetățeni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Petiție pentru reducerea prețului la apă în județul Alba, semnată de peste 1500 de cetățeni

USR Cugir a inițiat recent o petiție prin care le solicită cetățenilor din județ să-și exprime prin semnătură nemulțumirea față de majorarea nejustificată a preurilor la apă și canalizare.

Petiția a fost semnată până în prezent în sistem direct și online de peste 1500 de cetățeni.

,,Între 50 și 100 de lei, atât plătești în fiecare lună, în plus, la apă și canalizare. Depinde cât de mare este consumul familiei tale.

Banii aceștia nu merg în investiții pentru îmbunătățirea calității apei, pentru extinderea rețelelor sau pentru stații de epurare moderne, ci ajung în salarii și prime de lux ale companiei APA CTTA Alba.

Așa am ajuns să plătim printre cele mai scumpe tarife la apă din România (7, 56 lei/mc la apă potabilă și 7, 86 lei/mc la canalizare) în timp ce în alte județe vecine prețurile sunt și cu 40 % mai mici ( județul Sibiu – 5,12 lei/mc la apă potabilă și 3,89 lei/mc la canalizare)”, argumentează demersul lor, inițiatorii petiției.

Citește și: APA CTTA Alba: Prețul apei potabile produse, transportate și distribuite va fi de 6,94 lei/mc, de la 1 ianuarie 2024

Potrivit informațiilor primite, în data de 14 februarie 2024 a luat startul acțiunea de strângere de semnături la Cugir, iar prin această petiție se extinde acțiunea în tot județul Alba.

,,Deși public, PSD critică PNL pentru creșterea enormă a tarifelor, în realitate PSD susține PNL în Consiliul de Administrație al companiei de apă și canalizare – APA CTTA acolo unde, au decis împreună, să mărească tarifele și să crească salariile de lux. PSD are chiar un reprezentant între cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație, acolo unde se iau toate deciziile privind activitatea companiei. Astfel „frăția apei” funcționează perfect în județul Alba între PNL și PSD”, precizează inițiatorii petiției.

După cum am aflat, social democraților din Cugir le-a căzut greu aceaste acuze fapt pentru care se gândesc să inițieze la rândul lor un demers asemănător USR-iștilor.

Mai mult decât atât, liderul PSD Cugir, ing Mircea Trifan ar fi propus excluderea din partid a reprezentantului PSD (C.M.) în CA Apa CTTA, pentru votul său acordat majorării prețului la apă și canal.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea