Rămâi conectat

Curier Județean

APA CTTA Alba: Prețul apei potabile produse, transportate și distribuite va fi de 6,94 lei/mc, de la 1 ianuarie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

APA CTTA Alba: Prețul apei potabile produse, transportate și distribuite va fi de 6,94 lei/mc, de la 1 ianuarie 2024

ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA APA ALBA, împreună cu SC APA CTTA SA ALBA, au elaborat o strategie tarifară care prevede ajustări ale prețurilor și tarifelor, pe o perioada de 5 ani, primind aviz conform al ANRSC nr.979002/18.07.2023.

Strategia tarifară constituie condiție de finanțare a proiectelor de investiții în infrastructura de apă realizate din fonduri publice acordate de la bugetul de stat și/sau din fonduri nerambursabile.

Proiectele pe care le implementeaza SC APA CTTA SA ALBA, in dezvoltarea a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Alba, prin Programul Operațional Infrastructură Mare si PNRR, in valoare totala de 593.000.000 lei, cuprinde, printre altele, realizarea a 60 km de rețea nouă/reabilitata de apă potabilă și 116 km de rețea de aducțiune, 97 km de rețea nouă/reabilitata de canalizare, o noua captare de apa si 2 statii de tratare apa, 49 stații de pompare a apei uzate și 2 stații noi de epurare a apelor uzate, achizitia si montarea a 13.877 contoare cu citire la distanta.

În urma implementării lucrărilor de investiții, peste 100.000 de locuitori vor avea mai bună alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății, iar 24.000 de locuitori vor beneficia de servicii imbunatatite de colectare si epurare a apelor uzate.

Totodată, va crește siguranța în alimentarea cu apă a populației care beneficiază în acest moment de serviciile SC APA CTTA S.A, prin reducerea discontinuității serviciului și creșterea calității apei potabile distribuite.

Din prețuri și tarife se va alimenta și Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare (IID), care constituie sursa pentru realizarea investițiilor în infrastructura de apă și apă uzată și se va acoperi suma de peste 102.000.000 lei , care reprezintă contravaloarea datoriei creditelor obținute pentru cofinanțarea proiectelor.

Potrivit Deciziei Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare- ANRSC nr. 177/24.11.2023, prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare va fi, din 1 ianuarie 2024, de 6,94 lei/mc, exlusiv TVA, iar tariful pentru canalizare – epurare va fi de 7,21 lei/mc, exclusiv TVA. Astfel, diferenta de pret pentru 1000 de litri apa potabila, TVA inclus, va fi de 0,61 lei, iar cea de tarif pentru 1000 de litri apa uzata de 0,38 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție Un deținut al Penitenciarului Aiud a fost condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un polițist de peniteciare. Magistrații din Aiud au notat că polițistul de penitenciar amenințat de acesta a fost speriat de deținut și a evitat interacțiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea