Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 900 de elevi din judeţul Alba au primit anul trecut burse de la Guvernul Ungariei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De ieri, 1 martie, elevii de etnie maghiară din judeţ pot să se adreseze reprezentanţilor Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) pentru obţinerea ajutorului financiar acordat de Guvernul Ungariei copiilor din România care studiază la şcoli cu predare în limba maghiară.
Preşedintele UDMR Alba, Kovats Krisztian, ne-a declarat că anul trecut peste 900 de elevi din judeţul Alba au beneficiat de acest sprijin financiar din partea statului ungar, iar în acest an cererile se depun până în luna mai. Până în 2010, valoarea unei burse “În limba maternă la obârşie” a fost de 20.000 de forinţi, respectiv 2.400 de forinţi pentru cărţi şi rechizite, care se acordă o singură dată pe an (în total peste 80 de euro).
Potrivit prof. Zorica Szabo, inspector şcolar pentru minoritatea maghiară şi germană la IŞJ Alba, unităţile de învăţământ cu predare în limba maghiară din judeţul Alba sunt: Şcoala „Sebes Pal” Rimetea, Şcoala Lopadea Nouă, Şcoala Sânmiclăuş, Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj, Şcoala „Simion Lazăr” Lunca Mureşului, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Campus universitar modern, la Alba Iulia: Extensia Universitară a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a inaugurat o nouă clădire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campus universitar modern, la Alba Iulia: Extensia Universitară a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a inaugurat o nouă clădire Noua clădire a Extensiei Alba Iulia a UTCN a fost inaugurată luni, 4 martie. Aceasta se adaugă celorlalte două clădiri existente deja, formând în acest fel un campus universitar modern, care se integrează perfect în peisajul universitar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea