Peste 80 de percheziții, făcute de polițiști, în ultima săptămână: Măsuri asiguratorii în valoare de peste 9 milioane de lei

Paul Voicu - Primar 2020

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 84 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 9.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 30 iulie – 3 august a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 84 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 38 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

ELIT

În cauzele penale instrumentate, faţă de 120 de persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală  de peste 9.000.000 de lei, dintre care peste 1.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 1.374.935 de lei.

Mihail David - 2020

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 425.000 de ţigarete și 21.502 litri de alcool.

Exemplu:

La data de 1 august a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 24 de percheziții în județele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2018, mai multe persoane ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat în total 159.640 de fire de ţigarete şi 20.713,8 litri alcool, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton, 4.000 de lei, precum şi un autoturism de teren. De asemenea, a fost identificată o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile  din Târgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...