Peste 63%, rată de vindecare la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și ZERO cadre medicale infectate: Câți pacienți au trecut prin unitatea medicală de la începutul pandemiei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Peste 63%, rată de vindecare la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și nici un cadru medical infectat, de la începutul pandemiei până la data de 28 iulie. În urma numărului mare de pacienți internați în ultimele două săptămâni s-a suplimentat numărul de locuri cu 10 paturi. La ora actuală această unitate sanitară dispune de 30 de locuri libere destinate pacienților Covid-19.

Raportare 28 Iulie 2020 la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„186 pacienți covid 19 pozitiv internați pentru investigații și tratament la Spitalul Pneumoftiziologie Aiud de la inceputul pandemiei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

12 pacienti transferați in urma agravarii starii de sanatate.

123 pacienti externati : 118 vindecati si 5 externati la cerere cu Aviz DSP pentru continuarea tratamentului in izolare la domiciliu.

1 deces.

50 pacienți covid 19 pozitiv internati la data de 28 Iulie 2020, 100% locuri ocupate !!!.

0 personal medical infectat de la începutul pandemiei până în prezent.

Ca urmare a unui aflux de pacienți infectati cu virusul SARS COV 2 din ultima perioadă, Spitalul Pneumoftiziologie Aiud a suplimentat cu 10 paturi locurile destinate internării pacienților Covid 19 pozitiv!

Sume alocate de Consiliul Judetean Alba in calitate de Ordonator principal de credite cu destinatia functionare pentru anul 2020 : 540.000 lei din care: Valoare dezinfectanți achiziționați: 20.000 lei Valoare echipament protectie achiziționat : 223.000 lei

Vom depune in continuare tot efortul si priceperea noastra atat in lupta impotriva pandemiei generata de coronavirus cat si pentru tratarea altor afectiuni respiratorii pentru ca: SANATATEA CONTEAZA! Va rugam sa ne sprijiniti eforturile prin respectarea masurilor de prevenire impotriva raspandirii infectiei cu noul coronavirus!”, au scris reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419