Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 54000 de elevi din Alba încep luni noul an şcolar. Majoritatea instituţiilor de învăţământ sunt autorizate sanitar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul an şcolar va începe luni, 16 septembrie, iar în judeţul Alba s-au înscris peste 54.000 în învăţământul preuniversitar. Dintre aceştia peste 2.500 de copii vor fi pentru prima dată într-o instituţie de învăţământ preuniversitar şi anume în clasa pregătitoare, iar peste 2.400 de elevi vor fi în clasa I. Inspectorul Sandea a anunţat că din 540 de instituţii de învăţământ din judeţ, 406 de unităţi au primit autorizaţie de funcţionare, iar 134 de şcoli nu sunt autorizate de Direcţia de Sănătate Publică Alba, directorul Horea Timiş, relatând că autorizaţia pentru unele şcoli fiind foarte greu de acordat, mai ales pentru instituţiile din zonele de munte.

Principalele probleme pentru care sunt respinse dosarele, iar instituţiile de învăţământ nu primesc autorizaţii de funcţionare sunt condiţiile igienico-sanitare precum lipsa apei curente în grupurile sanitare şi a circuitelor funcţionale comune. Şcolile pot funcţiona şi fără autorizaţie, dar îmbolnăvirea elevilor atrage răspunderea directorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În noul an şcolar, majoritatea elevilor vor învăţa în unităţi autorizate sanitar, dar vor exista şi cazuri, de şcoli neautorizate care îşi vor începe activitatea, în special din localităţile montane izolate, unde nu există apă curentă, canalizare şi grupuri sociale amenajate în clădirea şcolii.

În anul şcolar 2012 – 2013, din cele 560 de unități de învățământ de pe teritoriul județului au fost respinse 75 de dosare deoarece nu corespundeau standardelor de igienă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea