Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 40 de copii refugiați din Ucraina învață în județul Alba, împreună cu elevii români: În ce școli studiază aceștia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 40 de copii refugiați din Ucraina învață în județul Alba, împreună cu elevii români: În ce școli studiază aceștia

Peste 40 de copii care au fugit din calea războiului din Ucraina au început activitățile educaționale în diverse școli din județul Alba, împreună cu elevii români.

Potrivit informațiilor transmise pentru ziarulunirea.ro de către Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, unii copii au început școala încă de joi, săptămâna trecută.

Cel mai mare număr de elevi refugiați din județul nostru îl are Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea, unde se găsesc 29 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Mai apoi, urmează 11 elevi care studiază la școala din Almașu Mare și 3 care au început cursurile la Câmpeni, de la clasa a VII-a până la liceu.

De menționat este că, din cauza barierelor lingvistice, elevii vor audia în primă fază orele la care aceștia participă, în aceeași clasă cu elevii români.

Poliţia de Frontieră informează că, luni, prin punctele de frontieră, au intrat în România 66.345 de persoane, dintre care 13.769 cetăţeni ucraineni. în scădere cu 4,8% faţă de ziua precedentă, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat al IGPF, luni, în interval de 24 de ore, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.181 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.089 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,8%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 14 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 425.786 cetăţeni ucraineni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea