// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Peste 250 de comercianţi vă aşteaptă la ”Târgul căciulilor” la Blaj

Peste 250 de comercianţi vă aşteaptă la ”Târgul căciulilor” la Blaj.

Miercuri, 6 decembrie, la Blaj, se va desfășura tradiționalul ”Târg al căciulilor”, atestat documentar de peste 200 de ani și organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la ”Târgul căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ”ce dă Blajul”.

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI

Astăzi, târgul de Moș Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor. Peste 250 de comercianți din toate colțurile țării și mii de vizitatori sunt așteptați miercuri la tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat în fiecare an de Sfântul Nicolae. Aproximativ 30 dintre expozanți sunt comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“. Standurile lor vor putea fi găsite, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

Majoritatea tarabelor comercianților vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite și pe străzile adiacente.

Traficul autovehiculelor va fi oprit începând de mâine, 5 decembrie, ora 16.00, până miercuri, 6 decembrie, ora 21.00, în zona centrală a Blajului, pe străzile pe care se desfășoară ”Târgul căciulilor”. Pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj va institui restricții de circulație a autovehiculelor pe Bulevardul Republicii și pe străzile Popa Șapcă, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Șaguna, Episcop Ioan Lemeny și, parțial, Tudor Vladimirescu (de la Lupa Capitolina la Podul Minciunilor). Ordinea și buna desfășurare a târgului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și ale Jandarmeriei. (D.M.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419