Rămâi conectat

Actualitate

Peste 12.000 de polițiști şi 4.600 de pompieri salvatori vor acţiona, zilnic, în perioada sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 8.000 de poliţişti, circa 4.000 de poliţişti de frontieră şi în jur de 4.600 de pompieri salvatori vor acţiona, zilnic, în ţară, în perioada sărbătorilor pascale. Totodată, Poliţia Rutieră va acţiona cu peste 300 de radare şi va beneficia de suportul aerian al elicopterelor în minivacanţa de Paşte.

*** Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, în perioada 6 – 9 aprilie, 8.482 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Potrivit IGPR, în fiecare zi, 5.551 de patrule de siguranţă publică, dintre care 396 pedestre şi 3.118 auto, vor acţiona, în ţară, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate a se desfăşura 194 de manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza a 33 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 194 de locaţii, la care vor participa aproximativ 348.400 de persoane.

Pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi vor fi prezenţi, zilnic, 1.376 de poliţişti rutieri, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi 314 aparate radar, în întreaga ţară, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele True Cam).

”Poliţia Rutieră va acţiona în teren cu peste 300 de aparate radar şi va beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care vor monitoriza traficul de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi de pe DN 1, DN 2, DN 5, DN 6, DN 7, A1 şi A2″, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

*** Peste 4.600 de pompieri salvatori vor fi, zilnic, la datorie de Paşte.

Potrivit IGSU, zilnic, în perioada Paştelui, vor fi mobilizaţi peste 4.600 de pompieri militari cu aproape 800 de autospeciale de stingere a incendiilor şi 111 autospeciale de descarcerare. Urgenţele medicale şi acordarea primului ajutor calificat vor fi asigurate prin intermediul celor peste 320 de echipaje SMURD disponibile zilnic.

IGSU precizează că, în noaptea de Înviere, vor fi operaţionalizate şi dislocate mai multe echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de persoane.

Ca măsură operaţională suplimentară, pe autostrăzile A2 şi A4, până marţi, mai multe echipaje cu personal şi tehnică din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov vor fi dislocate pentru asigurarea intervenţiilor, inclusiv cele medicale de urgenţă.

*** De asemenea, peste 800 de jandarmi vor acţiona în Capitală. Jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase, precum şi pe drumurile de acces către acestea, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte.

Aceştia vor fi prezenţi şi în zonele unde vor exista aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, metrou etc.), în staţiile RATB şi pe liniile mijloacelor de transport în comun.

*** Poliţiştii de la Transporturi vor patrula în 288 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 26 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, precizează IGPR.

*** Peste 350 de jandarmi montani sunt pregătiţi să vină în sprijinul cetăţenilor şi vor monitoriza, în permanenţă, zonele pe care turiştii le frecventează în această perioadă a anului, a anunţat MAI.

*** De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 13 aeronave pentru a acorda sprijin celorlalte structuri operative ale MAI şi opt pentru misiuni SMURD.

*** În perioada sărbătorilor pascale, la nivelul întregii ţări, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

„În perioada sărbătorilor pascale, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat şi acţionează în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă”, precizează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Conducerea IGPF a dispus suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, şi asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Cei care intenţionează să călătorească în Bulgaria în această perioadă trebuie să ştie că, în perioada 8 aprilie, ora 20,00 – 10 aprilie, ora 8,00, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, prelucrarea informaţiilor privind taxele pentru vinietă se va efectua manual, deoarece softul „Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a sistemului vamal bulgar, nu va funcţiona automat din cauza demersurilor şi acţiunilor tehnice necesare întreţinerii acestui program, anunţă IGPF.

„În toate punctele de frontieră ale Republicii Bulgaria, pentru perioada menţionată, taxele de drum se vor achita în numerar. Totodată, autorităţile vamale bulgare au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră bulgare, pe timpul implementării manuale a datelor”, precizează sursa citată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea