Ziarul Unirea

Peste 100 de inculpați în “Dosarul pensiilor ilegale”, condamnați la închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

 

Vineri 15 martie, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au stabilit pedepsele pentru  inculpații din dosarul disjuns din celebrul “Dosar al pensiilor ilegale”. Sentința pentru cei 113 inculpați care și-au recunoscut faptele prevede pedepse cu închisoarea cu suspendare. 4 dintre liderii rețelei au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar 7 au scăpat cu amenzi administrative.

ELIT

Se înregistrează majorarea pedepselor pronunțate inițial de către Tribunalul Alba, pentru liderii grupării și membrii care falsificau dosarele de pensie şi actele de studiu.

Pedepsele:

-Constantin Toma, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată.
-Vasile Toma condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată

– Alexandrina Marcela Pop şi Vasile Dacian Pop, au primit câte 2 ani cu executare pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată

– Dumitrescu Olimpyus Petre condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

-Costea Ovidiu, Trif Petre, Floarea Floare, condamnați la 2 ani si 6 luni cu suspendare complicitate la înşelăciune în formă continuată (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

-Costea Florica a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni cu suspendare complicitate la înşelăciune în formă continuată (fața de 2 ani la Tribunalul Alba)

– 42 de inculpaţi au fost condamnaţi la câte 2 luni de închisoare cu suspendare

-31 de inculpaţi au primit 2 ani cu suspendare

-23 au fost condamnaţi la 1 an de închisoare cu suspendare

– 7 inculpaţi au fost sancţionați cu amenzi administrative de câte 1.000 de lei

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia din 15.03.2013  în rezumat:

„În urma admiterii apelului DIICOT Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în principal următoarele:

Majorarea pedepselor aplicate inculpaților T.C. și T.V. prin aplicarea unor sporuri de pedeapsă de 1 an și 6 luni, respectiv 1 an.

Inculpatul T.C. a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani și 6 luni închisoare cu executare  după ce la instanța de fond a primit pedeapsa de 6 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional nestructurat, înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, fals privind identitatea, conducerea unui autoturism pe drumuri publice având permisul de conducere anulat.

Inculpatul T.V. a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani închisoare cu executare după ce la instanța de fond a primit pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional nestructurat, înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut măsura arestării preventive a inculpaților T.C. și T.V.

Majorarea pedepselor aplicate inculpaților D.O.P. (3 ani), C.O. , T.P., F.F. (2 ani și 6 luni) și C.F. (2 ani și 10 luni) condamnați la pedepse cu închisoarea cu suspendarea condiționată sub supraveghere a executării pedepsei după ce la instanța de fond au fost condamnați la pedepse de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepselor, pentru săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, instigare sau complicitate  la fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals.

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut măsura obligării de a nu părăsi țara luată în privința inculpaților P.A.M. și P.V.D. (condamnați la instanța de fond la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare) și cu privire la inculpatul D.O.P. iar cu privire la inculpatul O.M. a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat de către Tribunalul Alba sub supraveghere.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelurile inculpaților și a menținut celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunțare cu părțile prezente și de la comunicare cu părțile lipsă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Alte date privind evoluția dosarului

În acest dosar cunoscut opiniei publice ca Dosarul pensionărilor ilegale au fost trimiși în judecată la Tribunalul Alba prin Rechizitoriul DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia 165 de inculpați.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au făcut parte, au sprijinit sau au beneficiat ilegal de pe urma activității unei grupări infracţionale nestructurată care a acţionat în principal pe raza judeţului Alba, dar şi pe raza judeţelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, şi a municipiului Bucureşti, în scopul săvârşirii unor infracţiunii de înşelăciune, pentru a obţine venituri ilicite, pentru ei şi pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi  procurarea  unor documente de studii false. Printre inculpaţi se află şi un funcţionar public din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba.

Prin sentința din 25.09.2012 cu privire la cei 112  inculpați care au recunoscut săvârșirea faptelor reținute în rechizitoriu și au solicitat judecarea în baza probelor administrate în faza de urmărire penală în baza prevederilor art.3201 din Codul de Procedură Penală, Tribunalul Alba a dispus condamnarea a 4 dintre inculpați la pedepse cu închisoarea cu executare cuprinse între 2 și 6 ani în timp ce pentru alți 101 inculpați a stabilit pedepse cu închisoarea cu suspendarea condiționată a pedepselor cuprinse între 2 luni și 2 ani. Cu privire la 7 inculpați Tribunalul Alba a dispus sancțiunea amenzii administrative în cuantum de 1.000 de lei.”

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

dolfi 15 martie 2013 at 17:47

pai si Vivi a scapat cu felicitari?

albaiulian 15 martie 2013 at 21:18

au facut avocatii bani pe astia…..))))

gogu 16 martie 2013 at 14:44

Dolfi,ai dreptate s-au facut multe prosti la casa de pensii si nu raspunde nimeni.Cand vor fi chemati Mihaila,Nartea,Suciu si alti fosti directori si lucratori din casa de pentru pensiile false date si spagile luate.Nici odata si cu asta felicitari,vorba ta.

elector vesel 17 martie 2013 at 18:28

cand vor fi condamati si doctorii care au facut pensii ilegale si cand vor fi recuperati banii de la pensionarii hoti?

Comentariile sunt oprite