Peste 1.500 de angajați ai MAI cu peste 500 de mijloace au acționat pentru salvarea de vieți omenești

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ultimele trei zile, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dislocat forțe și mijloace de intervenție suplimentare în localitățile afectate de fenomenele meteorologice periculoase, nefiind înregistrate persoane decedate ca urmare a inundațiilor.

inundatii-pompieri Astfel, peste 1.500 de angajați ai MAI cu peste 500 de mijloace s-au aflat în misiuni de intervenție pentru salvarea de vieți omenești și de sprijinire a populației din zonele afectate.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„În ultimele trei zile, structurile MAI au fost implicate în gestionarea situațiilor de urgență care s-au manifestat în 108 localități din 18 județe și municipiul București. În acest interval, au fost emise 132 de atenționări/avertizări meteorologice și hidrologice care au impus măsuri preventive, dar și de intervenție a structurilor MAI, conform procedurilor de gestionare a acestor fenomene periculoase”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis miercuri AGERPRES.

În această perioadă, au fost emise 117 avertizări nowcasting — 14 de cod portocaliu și 103 de cod galben, iar pentru posibile inundații au fost emise 15 atenționări — una de cod roșu, nouă de cod portocaliu și cinci de cod galben.

„În plan organizatoric, la nivelul MAI s-au dispus măsuri de dislocare a unor forțe și mijloace tehnice de intervenție suplimentare în localitățile afectate de inundații, prin detașare din județele unde nu au existat situații deosebite. Au fost astfel dislocate grupări operative de pompieri din județele Alba, Bihor și Gorj către diverse localități din județul Hunedoara”, se arată în comunicat.

Toate acțiunile desfășurate în sprijinul comunităților, cât și manevrele de forțe în zonele unde s-au înregistrat inundații au fost coordonate de la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată din MAI, unde au fost analizate permanent informațiile privind evoluția fenomenelor meteorologice și necesarul de forțe care să acționeze în teren.

Pentru monitorizarea dinamicii situației din teren, s-a asigurat permanența la nivelul primăriilor, grupele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență au fost alarmate, iar efective de pompieri au fost prezente permanent în zonele cu risc de inundații, precizează sursa citată.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419