Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Peste 1.200 de tineri din ţară, în vacanţă în taberele şcolare din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La nivelul judeţului Alba funcţionează în regim de tabără Centrele de Agrement Arieşeni, Roica şi Poiana Vadului, administrate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Alba.
„Pentru a oferi tinerilor cele mai bune condiţii, centrele de agrement aflate în administrarea DJST Alba au fost pregătite la standardele impuse de Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, fiind asigurate pentru toate seriile de tabără inclusiv asistenţă medicală şi medicamente pentru situaţii medicale de urgenţă. Încercăm să oferim tinerilor o vacanţă de neuitat, pentru a reveni în aceste locuri minunate ale judetului nostru”, a declarat directorul DJST Alba, Dan Opruţa.
La Arieşeni şi Roica preţurile practicate sunt accesibile, fiind de 55 de lei/zi/persoană, astfel că pentru un sejur de 6 nopţi de cazare şi 3 mese pe zi preţul total este de 330 de lei. Directorul Dan Opruţa a spus însă că pentru grupuri organizate se oferă o gratuitate la 10 persoane plătitoare pentru însoţitorul de grup. Pentru Centrul de Agrement  Poiana Vadului oferta este doar pentru cazari ocazionale, cu aceeaşi gratuitate pentru 10 persoane plătitoare, la preţ de 20 lei/noapte/persoană. La Arieşeni şi Roica mai sunt locuri doar pentru ultimele două serii, iar la Poiana Vadului, pentru încă 5 serii.
Din centralizarea situaţiei rezervărilor rezultă că până la 1 august cei mai mulţi tineri au optat pentru tabăra de la Arieşeni, unde şi-au asigurat sejururi 873 de tineri, la Roica – 209, iar la Poiana Vadului – 197. În total, este vorba de 1279 de tineri din judeţe precum Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Botoşani, Argeş, Dâmboviţa, Vaslui. În Munţii Apuseni pot fi vizitate Peştera Gheţarul Scărişoara, Cheile Ordâncuşii, Galeriile Romane, Casa Memorială „Avram Iancu”, Dealul cu Melci şi Cascada de la Vidra, Peştera Urşilor, Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, Cascada şi Muzeul de Meşteşuguri Tradiţionale din Pătrăhăiţeşti, Mănăstirea „Sfântul Ilie” Albac. La Roica, pe lângă drumeţii, pot fi practicate sporturi de sezon: volei, badminton, tenis, fotbal, dar şi activităţi de agrement.
La rândul său, DJST Alba a înregistrat solicitări din partea tinerilor din judeţ pentru sejururi la Costineşti, Eforie Sud, Neptun, dar şi la Sovata, Ocna Sibiului sau Căciulata. „Suntem convinşi că cel puţin pentru vacanţa de vară 2011, din judeţul Alba vom avea peste 300 de trimiteri în bazele aflate în administrarea ANST, precum şi ale agenţilor privaţi acreditaţi de ANST”, a declarat Dan Opruţa. Totodată, conform metodologiei privind acordarea de tabere pentru persoane cu handicap, ANST a aprobat 76 de cereri, pentru un sejur de 6 nopţi la Costineşti beneficiarii plătind 70 lei/zi/persoană.
Din judeţul Alba vor fi trimişi în tabără gratuită în staţiunea Costineşti 160 de tineri cu probleme sociale, selecţia acestora fiind făcută pe baza normelor metodologice elaborate de ANST.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea