Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 1.000 de tablete şi laptopuri, cu abonament de internet, cumpărate de Primăria Blaj pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curând, autorităţile din Blaj vor achiziţiona 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de şcoli, pentru elevii tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş.

„La Primăria Blaj am avut o întâlnire cu directorii şi contabilii şcolilor din Blaj, pentru a pregăti, în cele mai bune condiţii, începerea anului şcolar 2020/2021, conform regulilor specifice generate de pandemia de coronavirus. (…) Primăria Blaj va achiziţiona 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de şcoli, pentru elevii tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş. De asemenea, fiecare şcoală va achiziţiona măşti de protecţie şi biocide (dezinfectant), iar elevii fără posibilităţi vor primi, în mod gratuit, măşti”, a explicat, pe o reţea de socializare, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Potrivit acestuia, se are în vedere şi achiziţionarea de termoscannere pentru şcolile cu număr mare de elevi, astfel încât să se evite, pe cât posibil, aglomeraţia. „În acest sens, vor fi amenajate circuite speciale de intrare-ieşire în fiecare şcoală. Elevii care prezintă, la intrare, o temperatură mai mare de 37,4 grade vor fi trimişi acasă şi se va lua legătura cu medicul de familie al fiecăruia”, a precizat Rotar. În ceea ce priveşte regulile de desfăşurare a anului de învăţământ, în condiţiile epidemiologice actuale, fiecare şcoală din Blaj, prin Consiliul de Administraţie, va hotărî modul în care se va organiza procesul educaţional în instituţia proprie, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

„Şcolile vor putea decide şi dacă vor reduce de la 50 la 40 de minute durata unei ore de curs. Propunerile fiecărui Consiliu de Administraţie vor fi avizate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, urmând a fi apoi ratificate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, pentru fiecare şcoală în parte”, a menţionat primarul. Gheorghe Valentin Rotar a mai arătat că, deşi administraţiile locale au fost „ocolite” în luarea deciziei privind organizarea şi desfăşurarea anului şcolar 2020/2021, responsabilitatea aparţinând exclusiv şcolilor, împreună cu funcţionarii cu competenţe din Primărie va face „tot ceea ce este posibil” pentru a asigura, la Blaj, desfăşurarea noului an şcolar în cele mai bune condiţii sanitare.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea