Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 1.000 de persoane programate, în Alba, pentru înmatricularea autovehiculelor. Până în 14 februarie, toate locurile sunt epuizate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 1.000 de persoane s-au programat telefonic în județul Alba pentru înmatricularea autovehiculelor, iar până în 14 februarie toate locurile puse la dispoziție au fost epuizate.

Instituția Prefectului Alba a luat decizia ca, de la 1 februarie, înmatricularea autovehiculelor să se facă doar prin programări telefonice pentru a reduce timpul de așteptare

Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au declarat, miercuri, că în trei zile s-au programat circa 1.200 de persoane, iar până în 14 februarie toate locurile au fost epuizate.

”Înmatriculările se fac la două ghișee. În zilele de luni, marți și joi sunt programați 60 la un ghișeu, deci 120 de oameni pe zi. Miercuri, pentru că e program prelungit, sunt 70 de persoane pe ghișeu, iar vinerea, pentru că programul e până la 14.00, sunt 40 de persoane pe ghișeu”, au spus oficiali ai Prefecturii Alba, instituție care are în subordine Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

Programarea se face din opt în opt minute, de la ora 8.30, iar dacă nu se încadrează în acest timp, angajații rămân după program, potrivit sursei citate.

Pentru realizarea programării, cetățenii trebuie să comunice, telefonic, numele și prenumele, seria actului de identitate, serie șasiu autovehicul, data și ora programării dorite.

”Din 1 februarie intră în vigoare legea privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care taxa de timbru pentru înmatricularea autovehiculelor a fost eliminată. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin reducerea timpului de așteptare, evitându-se astfel riscul producerii unor aglomerări la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Alba, începând cu data de 1 februarie, înmatricularea autovehiculelor se va face în baza unor programări efectuate de luni până joi în intervalul orar: 08.30 – 16.00, respectiv vineri, între orele 08.30 – 13.30, la numerele de telefon: 0800800557, la care se poate apela gratuit, doar de pe linie de telefonie fixă și numărul de telefon  0258.815586, care poate fi apelat din orice rețea de telefonie”, a transmis, săptămâna trecută, Instituția Prefectului Alba într-un comunicat de presă. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea