Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Peste 1.000 de mașini ridicate la Alba Iulia în decurs de un an. Cu câți bani s-a ”îmbogățit” Primăria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la demararea procedurilor de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în Alba Iulia, peste 1.000 de șoferi au fost prinși în ”ofsaid”.

În luna februarie a anului trecut, la Alba Iulia au demarat procedurile de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Potrivit reprezentanților autorităților locale, de atunci și până în prezent la 1.047 de șoferi le-au fost întocmite procese verbale, din care 295 au fost avertismente, iar 55 s-au contestat ulterior în instanță. Practic, s-au achitat 184 de amenzi, 529 au fost trimise în debit, iar una a rămas neprimită la destinație.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit acelorași surse, Primăria Alba Iulia a încasat la bugetul local, în 12 luni de la demararea acțiunii de disciplinare a șoferilor, suma de 433.405 lei.

Tarifele stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operațiunile de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare sunt: pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei/vehicul (fără TVA); pentru operațiunea de transport al vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei/vehicul (fără TVA); pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei/vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei/vehicul/zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore.

Potrivit contractului încheiat de municipalitate, în perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule și a unui maxim de 1.200 de vehicule staționate neregulamentar.

Contractul are o valabilitate de patru ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.

Dată fiind cifra înaintată de reprezentanții primăriei, efortul bugetar pentru primele 12 luni a fost în mare parte acoperit, acțiunea fiind încă de la bun început declarată a fi de natură a îndrepta comportamentul șoferilor din Alba Iulia, și nu un mijloc de a colecta bani la bugetul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Un nou protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Ce spun protestatarii O parte din păgubiții din scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat din nou marți, 7 mai 2024, de data aceasta în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. Citește și: Scandalul imobiliar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea