Rămâi conectat

Actualitate

Persoanele care au peste 11 alunițe pe brațul drept ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta un cancer de piele – STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul alunițelor de pe braț pot fi un avertisment al cancerului de piele, iar potrivit unui studiu publicat luni și citat de EFE, persoanele care au peste 11 alunițe pe brațul drept ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta un cancer de piele sau melanom. 

aluniteNumărarea alunițelor de pe braț ar putea fi un bun indiciu al numărului total de alunițe pe care o persoană le are pe întregul corp, potrivit unui studiu realizat de experții de la King’s College din Londra și publicat de revista ‘British Journal of Dermatology’. Persoanele care au peste o sută de alunițe repartizate pe întreg corpul au un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta o asftel de boală.

Se știe că între 20 și 40 la sută din melanoame se dezvoltă pornind de la numărul de alunițe deja existent, iar faptul că o persoană are peste o sută de alunițe este „un indiciu solid”. Experții sunt de părere că pot folosi acest indiciu pentru a-i identifica pe indivizii predispuși să dezvolte acest tip de cancer.

Pentru a ajunge la această concluzie, ei au studiat tipul de piele la un grup de peste 3.000 de femei gemene timp de opt ani. După ce au repetat observația asupra unui grup mai restrâns, de 400 de bărbați și femei cu melanom, ei au descoperit o metodă rapidă și ușoară de a estima riscul de a suferi cancer de piele.

Experții au descoperit că femeile care aveau mai mult de șapte alunițe pe brațul drept, riscau de nouă ori mai mult să aibă peste 50 de alunițe pe corp. Dintre aceste femei, cele cu mai mult de 11 alunițe pe brațul drept erau mai predispuse să aibă peste o sută pe întreg corpul și, prin urmare, riscau mai mult să dezvolte un melanom.

Veronique Bataille, dermatolog și coautoare a textului, a declarat că dacă o pacientă vizitează medicul pentru că este preocupată de forma anormală a unei alunițe, numărul alunițelor de pe brațul drept „ar putea da semnalul de alarmă” și arăta că trebuie examinată cât mai repede posibil de un specialist. (V.N.)

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea