Perioada maximă în care se poate găzdui o persoană, la bloc, până să fie trecută la întreținere
Perioada maximă în care se poate găzdui o persoană, la bloc, până să fie trecută la întreținere
Numărul de zile în care o persoană poate să fie găzduită la bloc fără să fie trecută la întreținere este clarificat de o lege din țara noastră.
Majoritatea românilor se întreabă câte zile poate să stea o persoană la bloc fără să fie trecută la întreținere. O lege de mai bine zece ani face claritate în acest sens. Toți rezidenții unui bloc sunt obligați să respecte această lege atunci când găzduiesc pe cineva în locuință pentru o perioadă îndelungată, scrie antena3.ro.
Citește și: Amenzi usturătoare pentru proprietarii care fac închirieri la negru și nu plătesc taxe: Din 2024, promovarea pe platformele de profil, posibilă doar cu un certificat de clasificare
Numărul de persoane care locuiesc într-un apartament este esențial pentru determinarea corectă a costurilor de întreținere.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 1588 din 2007, deținătorii de locuințe, la bloc, sunt obligați să declare numărul de persoane care stau într-un apartament pentru o perioadă mai lungă de 15 zile într-o lună.
Pentru nou-născuți, aceștia trebuie înregistrați la administrație, iar contribuția la cheltuielile comune începe să se aplice începând cu a treia lună de la naștere.
Alți locatari sau președintele asociației de proprietari au dreptul să solicite verificarea numărului de persoane care locuiesc într-un anumit apartament, putând cere și intervenția unui polițist în acest sens.
Totodată, poliția are autoritatea de a verifica înregistrările camerelor de supraveghere ale imobilului pentru a confirma numărul de locuitori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci