Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Perioada maximă în care se poate găzdui o persoană, la bloc, până să fie trecută la întreținere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Perioada maximă în care se poate găzdui o persoană, la bloc, până să fie trecută la întreținere

Numărul de zile în care o persoană poate să fie găzduită la bloc fără să fie trecută la întreținere este clarificat de o lege din țara noastră.

Majoritatea românilor se întreabă câte zile poate să stea o persoană la bloc fără să fie trecută la întreținere. O lege de mai bine zece ani face claritate în acest sens. Toți rezidenții unui bloc sunt obligați să respecte această lege atunci când găzduiesc pe cineva în locuință pentru o perioadă îndelungată, scrie antena3.ro.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru proprietarii care fac închirieri la negru și nu plătesc taxe: Din 2024, promovarea pe platformele de profil, posibilă doar cu un certificat de clasificare

Numărul de persoane care locuiesc într-un apartament este esențial pentru determinarea corectă a costurilor de întreținere.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1588 din 2007, deținătorii de locuințe, la bloc, sunt obligați să declare numărul de persoane care stau într-un apartament pentru o perioadă mai lungă de 15 zile într-o lună.

Pentru nou-născuți, aceștia trebuie înregistrați la administrație, iar contribuția la cheltuielile comune începe să se aplice începând cu a treia lună de la naștere.

Alți locatari sau președintele asociației de proprietari au dreptul să solicite verificarea numărului de persoane care locuiesc într-un anumit apartament, putând cere și intervenția unui polițist în acest sens.

Totodată, poliția are autoritatea de a verifica înregistrările camerelor de supraveghere ale imobilului pentru a confirma numărul de locuitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea