Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi usturătoare pentru proprietarii care fac închirieri la negru și nu plătesc taxe: Din 2024, promovarea pe platformele de profil, posibilă doar cu un certificat de clasificare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi usturătoare pentru proprietarii care fac închirieri la negru și nu plătesc taxe: Din 2024, promovarea pe platformele de profil, posibilă doar cu un certificat de clasificare

Începând de anul viitor, românii se pot aștepta la amenzi usturătoare, dacă nu respectă regulile serviciilor de închiriere a locuințelor în regim hotelier. Vor fi adoptate reguli noi europene și naționale, în acest sens.

Citește și: REGULI noi pentru proprietarii de locuinţe: Actele de moştenire sau de vânzare-cumpărare, condiționate de asigurarea obligatorie a locuinței

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Tot mai mulți români au început să ofere servicii de închiriere a apartamentelor în regim hotelier. În primele zece luni ale anului, peste un milion de turiști au apelat la astfel de servicii. Cu toate acestea, mulți proprietari încă fac închirierile la negru și nu plătesc taxe.

De anul viitor, cei care nu au documentele legale, cum ar fi un certificat de clasificare, nu vor mai putea promova locuințele pe platformele de profil, și în plus vor primi și amenzi usturătoare.

La nivel național, în acest an, au fost eliberate doar puțin peste 1.000 de certificate în baza Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Însă, numai în primele 10 luni ale acestui an peste un milion de turiști români și peste 120.000 de străini s-au cazat în aceste unități de cazare, potrivit Institutului Național de Statistică.

„Pe noi ne deranjează cei care nu sunt clasificați sub nici o formă și nu plătesc taxe și impozite pentru că atunci își pot permite tarife mici neoferind, însă siguranță și uneori nici condițiile pe care le impune o clasificare”, a declarat Dragoș Răducan, președintele Federației patronatelor din turismul românesc.

Din 2024, pentru a opri acest fenomen, autoritățile au decis că proprietarii vor putea să își promoveze locuințele pe platformele de profil doar dacă au un document oficial de clasare. Cei care nu respectă regula riscă amenzi de până la 50.000 de lei, plus plata taxelor din urmă pentru banii nedeclarați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Conform prognozei anunţate vineri, în săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile se vor situa sub cele obişnuite în acest interval. Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024 Valorile termice vor fi apropiate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea