Rămâi conectat

Sport

Performanţa Ighiu – Naţional Sebiş, meciul marilor orgolii | Cherecheş şi Keita, împotriva fostei echipe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

keita-chereches-performanta-ighiu-1La începutul stagiunii, se preconiza un război pentru promovare între Naţional Sebiş şi Performanţa Ighiu. Dacă gruparea din Arad este încă în calcule, situându-se pe locul secund, la egalitate cu noul lider, CSM Şcolar Reşiţa, conjudeţenii au ratat din plin prima parte a sezonului, din pricina frământărilor interne, ajungând pe poziţia a 8-a, departe de obiectiv şi pretenţiile enunţate.

Jocul de sâmbătă reprezintă un bun prilej al reabilitării pentru ambele formaţii, în ultima rundă Naţional pierzând surprinzător la codaşa Millenium Giarmata, eşec ce a însemnat pierderea locului întâi, iar Performanţa s-a văzut umilită de „satelitul” Pandurilor, eşec usturător, scor 0-4.

*Cherecheş, fostul căpitan al Sebişului: „nu-s orgolii, dar vrem victoria”!

În intersezon, Performanţa a dat adevărate lovituri pe piaţa transferurilor, înregimentându-i pe Alexandru Cherecheş şi Souleiman Keita, „perlele” Sebişului în ediţia anterioară. „Va fi un meci greu, îi cunosc pe majoritatea jucătorilor de la Sebiş, mulţi îmi sunt şi prieteni. Nu-i un meci special, nu vorbim de orgolii suplimentare, dar vrem să câştigăm”, a declarat Alexandru Cherecheş, fundaşul stânga al Performanţei Ighiu, care în campionatul anterior a fost căpitan al oponenţilor de sâmbătă, pregătiţi tot de antrenorul Călin Cojocaru. Cherecheş i-a avut printre coechipieri pe Avramescu, Stupu, Tomşa, Rosemblum, Mihuţa sau Susan şi va fi în premieră adversar al fostei sale formaţii. „Sper ca punctele să rămână la noi, deşi ştim că va fi o întâlnire foarte dificilă. Consider Naţional Sebiş principala pretendentă la promovare, iar Mihuţa  este cel mai periculos adversar. Noi trebuie să ne reabilităm după acel 0-4 de la Rovinari şi folosim aceste două jocuri rămase din tur pentru a mai urca în clasament”, a conchis Cherecheş.

*Dueluri încinse

Fiecare din cele trei meciuri „face to face” s-a dovedit a fi unul încărcat de suspans şi neprevăzut. Mai întâi, pe „Cetate”, în septembrie 2015, Performanţa a suferit primul eşec în Liga a 3-a, scor 0-1, gol marcat de Avramescu, în minutul 90 Bălaş ratând o lovitură de pedeapsă. Trupa lui Himcinschi s-a revanşat în retur, în primăvara acestui an, când a câştigat dramatic la Sebiş, după ce a condus cu 2-0, iar Fetiţa a marcat golul victoriei, în prelungiri, din unsprezece metri, în distribuţia arădeană regăsindu-se Cherecheş şi Keita. Ultima dispută a avut loc în 14 septembrie 2016, în turul al treilea al Cupei României, Naţional Sebiş – Performanţa 3-2, când gazdele au condus cu 1-0, iar oaspeţii au avut 2-1 la pauză, lovind barele în trei rânduri.

Foto: Lucian DANCIU

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea