Performanța Ighiu, în căutarea bugetului pentru stagiunea viitoare! Pentru a continua în Liga a 3-a, pe lângă aportul primăriei, se caută investitori privați

Performanța Ighiu va termina a 3-a stagiune petrecută pe a treia scenă, după toate probabilitățile, cel mai bine dintre competitoarele din județ, având nevoie de o remiză, acasă, cu Unirea Alba Iulia, pentru a încheia pe ultima treaptă a podiumului.

Perspectiva este însă apăsătoare pentru formația ighiană, ce se află în fața unei mari dileme: continuitatea în Liga a 3-a, sau abandonul competițional și desfășurarea activității în Liga a 4-a.

Dificultățile în afaceri întâmpinate în ultima lună de Armando Popescu, translatează problemele echipei de fotbal spre Primăria comunei, care din retur s-a alăturat în susținerea bugetului necesar. În acest moment, cuantumul datoriilor către jucători și staff-ul tehnic se apropie de 100.000 de lei, insumând salarii pe lunile aprilie și mai, iar în unele cazuri pe martie, dar și primele de joc, aici fiind prima chestiune delicată: acoperirea restanțelor la zi! Vara ce urmează va fi una intensă din acest punct de vedere al organizării financiare și susținerii bugetului, în condițiile în care sunt multe semne de întrebare

*Buget micșorat în stagiunea viitoare, jumătate de la Primărie!

Categoric că aș vrea continuitate în Liga a 3-a, dacă aș găsi fonduri și oameni care să se implice. Cu singuranță Primăria, de una singură, nu va putea susține activitatea Performanței. Căutăm parteneri dispuși să intre în club”, este mesajul tranșant al edilului Traian Rusu.

Planul, în linii mari este următorul: primăria să aloce către divizionara terță, într-un sezon, în jur de 300.000 de lei, pentru un buget estimat de maximum 600.000 de lei, similar cu cel al Industriei Galda. Caz în care ar trebui identificați sponsori, parteneri privați, care să acopere jumătatea de sumă rămasă în discuție.

Să admitem că se ve rezolva și acest aspect și se trece la problema fotbalistică. În aceste condiții, în care se reduc cheltuielile (automat nu vor mai putea fi susținute salariile actuale), mai mult ca sigur că o parte dintre jucători vor pleca, dar vor fi despărțiri și la nivel administrativ și al băncii tehnice. Iar antrenorul Mihai Manea va trebui să se descurce, dacă va rămâne la Performanța și va accepta noua provocare, în alte circumstanțe, legate de lotul de jucători ce trebuie conturat în perspecitva campionatului viitor, asta dacă barca Performanței Ighiu va naviga în continuare în arealul celei de-a treia scene fotbalistice.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...