Performanța Ighiu, doar pe hârtie! Se prefigurează o nouă echipă a comunei, în Liga a 5-a

Pe hârtie, Performanța Ighiu este divizionară terță, însă în realitate, partida din 26 mai, 0-2 pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia ar putea fi ultima disputată din postura de componentă a Ligii a 3-a, după trei sezoane petrecute pe a treia scenă fotbalistică.

Plecarea lui Armando Popescu la Unirea Alba Iulia atrage după sine și mutări de jucători, asta după ce Fetița și Circov (au ajuns la CNS Cetate Deva), Trifa (Voința Stremț), Iclănzan, Unguru, Ad. Mărginean sau Hidișan au renunțat la restanțele financiare și și-au solicitat actele. Deși se vehiculase posibilitatea unor noi investitori, și instalarea lui Adorian Himcinschi ca antrenor, lucrurile au trenat periculos, iar discuțiile dintre primarul Traian Rusu și Armando Popescu, din ultimele zile, nu s-au dovedit eficiente. Armando Popescu a anunțat că așteaptă să predea clubul pe care-l controlează, adică în rezolvarea situației, până în 14 august, în caz contrar retrăgând echipa. Dinspre AJF Alba vine informația conform căreia se dorește înscrierea unei echipe noi a comunei în Liga a V-a, caz în care Performanța Ighiu va deveni amintire. Încercările noastre telefonice de a afla informații oficiale s-au dovedit zadarnice, însă, dacă se abandonează oficial Liga a 3-a, ar fi al treilea an la rând în care Alba pierde o competitoare, după Mureșul Vințu (2016) și Șurianu Sebeș (2017), ambele câștigând barajul de promovare pentru ca ulterior să se desființeze.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Un spectator 2 august 2018 at 16:00

Acesta este finalul, cand parvenitii si diletantii se implica in viata echipelor de fotbal.Si in loc sa invatam ceva acum il instalam manager la Unirea.Doamne mare este gradina ta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...