Rămâi conectat

Ştirea zilei

Percheziții în Alba și în alte județe la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu estimat la 2.200.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 21 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă.

perchezitii IPJ AlbaLa data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului General al Poliţiei Române – S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 21 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba (1), Sibiu (2), Călăraşi  (1), Giurgiu (1), Ilfov (14) şi municipiul București (2).

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2015, persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obţinut documente fictive, de la societăţi comerciale cu comportament tip „firma fantomă”, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeana, cu scopul de a solicita şi obţine rambursare de T.V.A..

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.200.000 de lei.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfășoară cu sprijinul poliţiştilor  inspectoratelor de poliţie din judeţele Ilfov, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu şi Poliţiei Capitalei.

Suportul de specialitate este asigurat de Departamentul de Informații si Protecție Internă.

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea