Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Percheziții DIICOT în Alba, alte 5 județe și București – 17 persoane reținute pentru infracțiuni cu carduri bancare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma perchezițiilor desfășurate de procurorii DIICOT joi diminaeață în Alba alte 5 județe și București, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializată în infracțiuni informatice, 17 persoane au fost reținute, iar alte trei au fost puse sub măsura controlui judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineață, mai multe percheziţii în Bucureşti şi alte şase judeţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în comiterea de infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronică.

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presă, că cele 34 de percheziții aua vut loc în județele Prahova, Constanţa, Vâlcea, Alba, Brăila, Bistriţa – Năsăud şi București.

”Există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii grupării au obţinut şi perfecţionat echipamente de skimming în România, pe care le-au folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca,  Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Panama)  pentru obţinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscripţionarea ulterioară pe carduri blank şi retrageri de numerar”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, activitatea era desfăşurată în mod organizat, strict ierarhizat, membrii grupării având atribuţii bine determinate în cadrul reţelei.

Membrii grupării fie introduceau cipuri electronice în POS – urile unor magazine, unde pătrundeau prin efracţie simulând furturi mărunte fie utilizau dispozitive confecţionate artizanal în special în zone nesupravegheate de camere video ( benzinării, spălătorii auto şi bancomate ), se mai precizează în comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea