Pentru a ajunge în grupele Champions League, Volei Alba Blaj trebuie să treacă de UP Olomouc, vicecampioana Cehiei, și, probabil, MTV Stuttgart!

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei și-a aflat adversarii din tururile preliminare ale Champions League. Astfel, formația din “Mica Romă” va juca al doilea tur preliminar, cu vicecampioana Cehiei, UP Olomouc (în datele de 23 și 30 octombrie).

Dacă va depăși acest obstacol, cel mai dificil oponent dintre cele posibile, gruparea blăjeană va întâlni, în al treilea tur preliminar, învigătoarea din disputa din turul secund preliminar, între Allianz MTV Stuttgart – Sliedrecht Sport (Olanda) și UVC Holding Graz (Austria), meciuri programate în 6 și 13 noiembrie. Dacă va reuși o nouă calificare, Volei Alba Blaj va accede pentru al 4-lea an consecutiv în grupele celei mai titrate competiții continentale. Va fi un debut intens de sezon pentru formația pregătită de Darko Zakoc, cu aceste examene europene în preajma startului Diviziei A1 (27 octombrie) și a Campionatului Mondial de volei feminin (Japonia, până în 20 octombrie), asta pentru că “mândria Albei” va avea în lot, cu siguranță, jucătoare prezente în “țara Soarelui Răsare”. Menționăm că în ediția anterioară a Champions League, Volei Alba Blaj reușit cea mai importantă performanță din istoria voleiului femininm, românesc, disputând, la București, finala Final Four-ului, cu Vakifbank Istanbul, după ce a învins pe Galarasaray Istanbul, în semnifinale

ELIT

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...